Дебакл "орлова" за крај

Србија - Шпанија 20:31. Катастрофалним поразом у осмини финала од Шпаније рукометаши Србије опростили су се од Светског првенства. "Орлови" ниједног тренутка нису били достојан противник домаћину који је без велике муке изборио пласман у четвртфинале такмичења.

20.13 - Србија - Шпанија 17:25 (50. минут). Србија је имала један добар период игре у одбрани, али то није испратила ефикаснија игра у нападу. У једном тренутку "орлови" имали шансу да смање заостатак на пет голова разлике, али грешкама у нападу допустили Шпанцима да поврате стару предност.

20.03 - Србија - Шпанија 15:22 (40. минут). Рукометаши Србије нису поправили игру тако да на паркету гледамо сличну слику као у првом полувремену. Шпанци без веће муке одржавају високу предност. 

19.38 - Србија - Шпанија 12:20 (полувреме). Таман када смо помислили да Србија не може горе да игра, у последих десет минута првог полувремена "орлови" су приказали најгору игру у досадашњем току турнира. У том периоду су примили осам голова, а дали су само четири. Изабраници Веселина Вуковића лоше играју у нападу још горе у одбрани. Уколико се нешто драстично не промени, рукометашима Србије прети дебакл. 

19.26 -  Србија - Шпанија 8:12 (20. минут). Србија је наставила са очајном игром у одбрани. са играчем више "орлови" су примили два гола. У 14. минуту Шпанци остали без Мороса који је због грубог фаула добио директан црвени картон.

19.18 - У 14. минуту меча, због жестоког фаула над Зеленовићем, шпански играч Морос добио црвени картон што значи да се неће враћати у игру до краја утакмице. 

19.13 - Србија - Шпанија 3:6 (десети минут). Првих десет минута припали су Шпанији која има предност од три гола. Србија очајно игра у одбрани, а "орлови" су имали већ два искључења, када су на по два минута отишли Петар Ненадић и Рајко Продановић.  

19.00 - Почела утакмица између Србије и Шпаније. 

Када се погледа сува статистика, и када се узме у обзир све што се издешавало на овом Светском првенству, и лаику би било јасно да је Шпанија, домаћин турнира, апсолутни фаворит у мечу са Србијом.

Несхватљиви порази од Словеније и Пољске, бацили су "орлове" у арену са једним од фаворита овог турнира.

Али, шта је било - било је, не може се ту више ништа. Окрећемо нову страницу и идемо даље. Добили смо тежег противника, неком чудном логиком  можда је то и најбоље што је могло да се догоди екипи Веселина Вуковића.

Не, није то она стара "ко зна зашто је то добро", већ је сада тренутак да младићи који носе двоглавог орла на дресу покажу од чега су саткани. Да покажу да су најбољи када је најтеже. Да се неће уплашити ни јачег противника, ни паклене атмосфере, па чак ни (вероватно) суђења, које је, кроз историју, неретко на страни домаћина.

Али, ако изгубе меч, неће то бити разлог. Ни суђење, ни препуна хала на страни "фурије"... Сами су себи написали судбину, сами су криви и за своје неуспехе.

Међутим, сами могу постати и хероји преко ноћи. Момци Веселина Вуковића морају да се погледају у очи, одиграју мушки, срцем, пруже максимум, и то је оно што се у Србији од њих очекује. Уосталом, како другачије представљати своју земљу, заставу и химну?

Уколико то учине, нико ништа неће моћи да им приговори. Уколико још и направе чудо у Сарагоси, онда ће схватити да за њих не постоји немогуће, не постоје границе. 

А ово је идеална прилика за тако нешто. Евентуалним поразом немају шта да изгубе, а чудесном победом добијају невероватно много. 

"Доживели смо тежак пораз од Словеније, али немамо времена да тугујемо и патимо. Играмо против домаћина, екипе која рачуна на најбољи могући пласман. Ми немамо више шта да изгубимо, морамо да се побијемо 60 минута и да видимо шта можемо. Можда нам се срећа осмехне и врати нам се за оно што смо изгубили у претходне две утакмице", рекао је Петар Ненадић.

Момир Илић сматра да су "Орлови" показали квалитет у досадашњем делу такмичења, али неке несхватљиве грешке, и недостатак среће су утицали на два неочекивана пораза.

"Показали смо на обе утакмице добру игру. Успевали смо да стекнемо предност, а онда смо упадали у неку панику. Пре бих рекао да је реч о нашој психолошкој баријери, а не квалитету противника. Имали смо пет разлике против Пољака и успели смо да их прокоцкамо брзо, са Словенцима 'плус три' и онда за три-четири минута примимо пет голова. Не видим разлог зашто имамо тај притисак. Сами себи смо отежали посао на Светском првенству", објаснио је Илић.

Један од најискуснијих играча у тиму Веселина Вуковића не зна да ли Србија може да савлада Шпанце, али верује да ће он и његови саиграчи бити спремни за њих.

"Сигуран сам да ћемо против Шпаније да одиграмо добру утакмицу, али не знам да ли ће то бити довољно да победимо Шпанију. Пре свега, да ли ћемо у глави да будемо спремни за победу. Ако у дуел уђемо са вером да можемо до четвртфинала, онда смо на добром путу. Домаћини имају одличну екипу, али су Хрвати показали како би требало да се игра и бори против њих".

Дакле, рачуница је јасна... Изаћи на мегдан "фурији", оставити последње капи зноја и крви на паркету у Сарагоси, и надати се чуду. А она се догађају, понекад чешће него што мислимо.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво