Читај ми!

Ненадић: Нисам ја одлучио да не играм

Средњи бек репрезентације Србије Петар Ненадић рекао је да не зна због чега није играо у другом полувремену утакмице са Словенијом и да ради оно што селектор тражи од њега. Србија је јуче изгубила од Словеније са 31:33, последњу утакмицу у Групи Ц и заузела треће место, па ће сутра у 19.00 играти у осмини финала са домаћином Светског првенства селекцијом Шпаније.

На питање зашто после лепо одиграног првог полувремена није играо у другом делу, он је одговорио: "Не знам, то није моја одлука. Моје је да радим оно што селектор тражи и захтева од мене. Некада је то добро, некада није. Једноставно, такве ствари се дешавају". Ненадић није желео да коментарише завршницу утакмице, у којој је Словенија преокренула резултат у своју корист.

"Сада није лепо причати о томе. Сваки играч има неку идеју, када су ти важни моменти. Они момци који су били на терену су вероватно тада били најбољи, најспремнији. Не треба више размишљати о Словенији, ни о Пољској", рекао је Ненадић агенцији Бета.
Он је додао да репрезентацију Србије очекује меч са Шпанијом, који сугурно неће бити лак.
"На нама је да се боримо 60 минута, па шта буде", рекао Ненадић, који је у мечу са Словенијом постигао шест голова.
Капитен репрезентације Момир Илић истакао је да не зна на кога је селектор Веселин Вуковић мислио када је јуче после меча са Словенијом рекао да су му играчи сигнализирали да најискуснији треба да играју у завршници.
"Не знам на кога је мислио, шта је хтео да каже. У завршници нису играли старији играчи. То треба да видимо са селектором. Нисмо синоћ хтели да помињемо ту тему. То сам само прочитао у новинама. Нисам ја ништа рекао, јер бих онда играо", рекао је Илић новинарима.
Према његовим речима, у завршници је требало "сачувати главу" и мирно завршити утакмицу.
"Нажалост не могу да будем објективан после пораза. Можда није било искључење Шешума. Пребрзо смо завршавали те нападе. Нажалост и моја статива је можда могла да нам да шансе да завршимо утакмицу мирније. То је могло да нам сачува резултат. После тога смо тотално пали", рекао је Илић.
Иако је долазак новинара у хотел играча био најављен, неколико играча се уопште није појавило. Није било искусног Жарка Шешума, а Марко Вујин као да није био присутан. Није желео да прича о мечу са Словенијом, али ни о наредној утакмици са Шпанијом.
"Немојте мене, молим вас, да питате", рекао је Вујин, извинио се и убрзо нестао.
Светско првенство одржава се од 11. до 27. јануара у Шпанији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво