Станић: Не желим да браним за лошу екипу

Голман рукометне репрезентације Србије Дарко Станић рекао је да нема мотив да брани за екипу која нема основа да направи резултат. Станић није крио разочарење играма и поразима које је репрезентације забележила на Светском првенству у Шпанији.

Голман рукометне репрезентације Србије Дарко Станић рекао је у Сарагоси да га не занима да брани за екипу која "нема основа" да постигне резултат на великом такмичењу, али и да је Светско првенство у Шпанији била последња прилика његове генерације да направи некакав успех.

Србија је заузела треће место у Групи Ц, пошто је изгубила од Пољске и Словеније, а наредни меч осмине финала играће у понедељак у 19.00 са домаћином Шампионата, селекцијом Шпаније.

"Практично ми сами себе добијамо. Не може се рећи да немамо квалитет, јер смо сваку репрезентацију можда надиграли, били бољи, али џабе када на крају изгубимо. Боље би било да ништа добро не радимо, а да победимо", рекао је Станић.

Он је додао да постоји психолошка блокада, која се једино није видела на Европском првенству у Београду.

"Публика је нама помогла у Београду да ту психолошку блокаду пређемо, зато што нас је носила, тражила победу. Није дозвољавала да долазимо у овакве фазе. То је тај 'клик' који смо направили на Европском првенству и одмах је дошао резултат", рекао је Станић.

Према његовим речима, ситуација је сасвим другачија када репрезентација не игра на домаћем терену.

"У другим ситуацијама свако од нас мора да нађе личну мотивацију и колективну. Међутим, ми смо ту мало слабији. Можемо да причамо колико хоћемо о симптомима, последицама, детаљима, све је то прича у празно док не дођемо до узрока", рекао је Станић.

Голман српске селекције признао је да је у последњих годину и по дана имао много обавеза у клубу и репрезентацији и да је осећао велики притисак и одговорност.

"На ово Светско првенство сам дошао физички неспреман, што је резултирало повредом леђа. Мало сам разочаран што јуче нисам могао да помогнем екипи на прави начин, али све је то спорт", рекао је Станић.

Он је додао да је разочаран и због тога што је ово Светско првенство у Шпанији у његовим плановима било "неки последњи покушај једне генерације да направи резултат".

"Остаје утакмица са Шпанијом. Не можемо превише да се надамо. Одиграћемо максимално мотивисани, макар због себе и Светског првенства", рекао је Станић и додао да планира "мало да се одмори", али да у овом тренутку не може да каже да ли то значи да ће коначно напустити репрезентацију.

Према његовим речима, нема мотивацију да брани за екипу која нема основа да направи резултат.

"Нека играју 'клинци', нека се уигравају. Ако можемо да направимо резултат - ту сам. То је био циљ овог Светског првенства. Не могу да кажем да ћу отићи из репрезентације, али сигурно ће ми требати одмор. У наредних месец, два ћу одлучити", рекао је Станић.

Он је додао да у наредном мечу са Шпанијом, његова екипа мора савршено да одигра.

"Ипак су они домаћини и победа у том мечу би била највеће изненађење Светског првенства. Ја увек верујем у чуда, може свашта да се догоди. Немамо права ништа да причамо, што је можда и боље, све ћемо показати на терену", рекао је Станић.

Голман Србије је истакао да је ситуација "врло незгодна" и да због тога сви треба да буду реални.

"Показало се да је утакмица против Словеније била најважнија коју нисмо успели да добијемо. Ту лежи кључ неуспеха", закључио је Станић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво