Вуковић: Не знам шта да мислим ...

"Орлови" су у 54. минуту имали предност од 31:28. "Најцрње од свега је што сам од тима добио сигнал да најискуснији играчи буду на терену у том тренутку. То није била моја идеја. 'Испоштовао' сам екипу и десило се то што се десило", рекао је Вуковић.

Селектор репрезентације Србије, Веселин Вуковић, био је утучен након пораза од Словеније 31:33, који Србију "баца" на домаћина Светског првенства, селекцију Шпаније у осмини финала.

"Одиграли смо лоше прво полувреме у одбрани. Најцрње од свега што су најискуснији падали у одбрани. Примили смо много голова за рукомет који играмо. Почели смо добро друго полувреме, направили неке промене у нападу и одбрани. Имали смо наше шансе у 54. минуту, три гола предности и добру игру, али у последњих пет минута, када су Словенци заиграли комбиновану одбрану, изгубили смо се. Не знам разлог, јер смо имали искусне играче у нападу. Изгубили смо неке глупе лопте. Нећу коментарисати суђење, мислим да су грешили на обе стране. Чека нас тежак посао против домаћина", рекао је Вуковић.

"Шта рећи, наивно смо изгубили утакмицу.  Договорили смо се на полувремену да уђемо са ротацијама у централни блок, доста поправили одбрану, стекли самопоуздање у нападу. Митровић је покренуо бекове, узели смо пар лопти на комбиновање одбране. Дошли смо у ситуацију да у 54:00 имамо три разлике. Најцрње од свега што сам од тима добио сигнал да најискуснији треба да буду у том тренутку на терену. Послушао сам. Испоштовао сам екипу и десило се шта се десило", наставио је селектор репрезентације свој монолог о несналажењу на 5+1 одбрану Словенаца у завршници.



"Била је идеја да ће искусни да реше 5+1. Моја идеја није била та, али сам хтео да све сујете буду задовољене, да покажу шта могу и шта јесу. Видели сте како се све завршило. Шта очекивати, Шпанија у осмини финала. Ако смо данас имали овакво суђење, шта ће бити против Шпаније? Знајући како функционише систем Светског првенства, тешко је очекивати да се све неће учинити да Србија испадне. На нама је да се супроставимо колико можемо. Тешко је бити оптимиста после оваквих пораза и ломова у главама. Стварно нисам сигуран шта да мислим и како да се понашам према неким играчима", рекао је селектор.

На питање новинара, зашто је тајм-аут тражен на минут и 20 секунди пре краја после серије Словенаца 5:0, Вуковић је одговорио: "Могло је да се тражи раније, све је могло. Кренули смо да трчимо, једну шутнули ненадано. Моја грешка".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво