Од готовог вересија

Ни пет голова предности није било довољно репрезентацији Србије да на крају тријумфује над Пољском на Светском првенству. „Орлови" голом у последњој секунди изгубили меч против Пољске. Поразу допринеле и чудне одлуке судија које су у финишу искључиле Петра Ненадића, тако да је Србија последњих минут и по одиграла са играчем мање. Наредни меч на шампионату Србија игра против Словеније.

Рукометна репрезентација Србије поражена је у Сарагоси у од Пољске са 25:24 (11:13) у утакмици четвртог кола Групе Ц Светског првенства.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Момир Илић са девет голова, док је Рајко Продановић постигао шест, а Иван Никчевић имао је три поготка. Код Пољака најбољи је био Бартош Јурецки са седам голова, а Роберт Ожеховски постигао је пет.

Репрезентацији Србије ово је први пораз на Мундијалу. Србија је ову утакмицу најбоље почела до сада на првенству, а предводио ју је Илић, који је постигао прва три гола у овом мечу за "орлове".

Средином првог полувремена Србија је имала предност од пет голова (12:7), а највише  захваљући одличном Дарку Станићу на голу, који на крају меча имао укупно 16 одбрана.

Пољаци су у другом делу првог полувремена консолидовали редове и на одмор отишли са заостатком од два гола (11:13).

"Орлови" су у другом полувремену имали знатно лошији проценат шута, а на голу Пољске "пробудио" се први голман Славомир Шмал. Пољаци су до првог изједначења (21:21) од почетка утакмице дошли у 21. минуту другог полувремена, а два минута касније и до првог вођства.

Србија је последнај два минута утакмице играла са играчем мање, пошто је Петар Ненадић зарадио искључење, а рукометаши Пољске су то искористили и пет секунди пре краја меча дошли до победе голом Ожеховког.

Србија ће последњи меч у Групи Ц играти 19. јануара против Словеније.

Раније данас Словенија је победила Белорусију са 27:26 и тако због пораза Србије обезбедила прво место у групи, док су "орлови" на другом месту, а Пољска је трећепласирана.

Рукометаши Белорусије су четврти у групи и у суботу ће се са Саудијском Арабијом, која је тренутно пета, борити за пролаз у осмину финала, док је Јужна Кореја последња без победе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво