Мађарској бронза, Србија без медаље

Оставиле су срце на паркету, али ни то није било довољно рукометашицама Србије да освоје бронзану медаљу. То одличје одлази репрезентацији Мађарске, која је после продужетака савладала Србију са 41:38.

Женска рукометна репрезентација Србије није успела да освоји медаљу на Европском првенству чији је домаћин, пошто је у Београду после продужетака изгубила од Мађарске са 38:41 (33:33, 19:21) у мечу за треће место.

Најефикасније у тиму Србије биле су Андреа Лекић, Светлана Огњеновић и Биљана Филиповић са по седам голова. Мађарице је предводила Викторија Редеи са девет голова.

Прво полувреме обележила је лоша игра у одбрани обе екипе, а Мађарице су предност на крају првог дела имале пре свега јер су искористиле то што су три пута имале играчицу више.

Голман српске репрезентације Катарина Томашевић у првом полувремену имала је само једну одбрану, а Јована Рисовић, која је на голу стајала пет минута, није имала ниједну.

У осмом минуту наставка игре Србија је голом Катарине Крпеж успела да изједначи (24:24), али су Мађарице поново стекле предност коју нису испуштале све до пред крај утакмице.

Тада је Србија, минут пред крај регуларног дела, голом Слађане Поп-Лазић дошла до изједначења (33:33). Мађарице су потом поново повеле, али је Светлана Огњеновић 10 секунди пре краја поготком са крила обезбедила свом тиму продужетке.

Српске рукометашице су водиле током првог продужетка, па и на почетку другог, али су Мађарице са четири узастопна гола ипак дошле до победе и бронзане медаље.

На почетку утакмице у београдској Арени било је неколико хиљада људи, али се хала попуњавала како је меч одмицао, па је пред крај било око 10.000 гледалаца, од чега највише навијача Норвешке и Црне Горе.

Бошковић: Изгорели смо у жељи за медаљу

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић оценио је да је наш тим остварио и више од планираног на овом Шампионату.

"Без обзира на то што нисмо узели медаљу, девојке заслужују све честитке, пре свега на борбености", рекао је Бошковић.

Он је истакао да је Мађарска добила меч захваљујући чињеници да су наше рукометашице изгореле у жељи да дођу до медаље.

"Мађарице су искористиле то што су наше девојке током меча јуриле и максимално се истрошиле. Ипак, без обзира на то што нисмо узели медаљу, наше девојке су најбоље на свету" , рекао је Бошковић.

Он је нагласио да је наша репрезентација великом борбеношћу на овом Шампионату показалла како се игра за своју земљу.

"Стигли смо до полуфинала и већ тада смо урадили више од планираног. Честитам девјкама од срца на великој борби", поручио је Бошковић.

Андреа Лекић која је проглашена за најбољег плејмејкера Првенства истакла је да се нада да ће данашњи пораз бити поука за убудуће.

"Нисмо биле прецизне у одлучујућим тренуцима и то нас је на крају коштало победе. Понестало нам је и снаге, јер смо буквално у сваком мечу на Шампионату стављале срце на терен", рекла је Лекић.

Најбољи леви бек Шампионата Европе Сања Дамњановић је нагласила да је наш тим по играма које је приказао заслужио медаљу.

"Сада је заиста тешко било шта рећи. Толико смо желелe ову медаљу и мислим да смо је заслужиле. То би био реалан исход овог такмичења. Данас нам ни одбрана није била на нивоу, али надам се да ћемо све то исправити за годину дана на Првенству света", поручила је Дамњановићева.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара