Андреа и Сања у идеалном тиму ЕП

Андреа Лекић и Сања Дамјановић ушле су у идеалан тим Европског првенства у рукомету. Лекићева је проглашена за најбољег плејмејкера Шампионата, док је Сања Дамјановић најбољи леви бек. Осим похвала Србији као организатору континенталног такмичења, председник Европске рукометне федерације Жан Брио разочаран посетом појединим утакмицама.

Капитен рукометне репрезентације Србије Андреа Лекић проглашена је за најбољег плејмејкера, док је Сања Дамњановић најбољи леви бек Европског првенства.

За најбољу играчицу Европског првенства у Србији проглашена је Ања Един из Норвешке. Најбољи голман Европског првенства је Катрин Лунде Харалдсен из Норвешке, док је најбољи пивот Хајди Локе из исте репрезентације.

Катарина Булатовић, која је најбољи стрелац такмичења, најбољи је и десни бек, док је њена саиграчица из репрезентације Црне Горе Јованка Радичевић најбоље десно крило.

Полина Кузњецова из Русије најбоље је лево крило.Репрезентативка Немачке Ања Алтаус први је одбрамбени играч Европског првенства.

Осим похвала Србији као организатору континенталног такмичења, председник Европске рукометне федерације Жан Брио разочаран је посетом појединим утакмицама.

"Разочаравајућа посета је била на неким утакмицама, у неким халама и мораћемо да анализирамо зашто је тако. Привући навијаче је увек велики изазов. Знамо да у олимпијској години последњи догађај у години привуче мање људи због економске ситуације", рекао је Брио на завршној конференцији за медије у београдској Арени.

Он је, ипак, истакао да је срећан што је на полуфиналним утакмицама оборен рекорд по посећености на европским првенствима за жене, пошто је у Београду било око 13.000 људи.

Брио је казао да су сви до сада пристигли извештаји о организацији Европског првенства у Србији за сада позитивни, али да ће се детаљна анализа направити тек по окончању Шампионата.

"Не можемо још да кажемо да је РСС урадио добар посао јер је још остало да се игра, али можемо да кажемо да смо задовољни добродошлицом који су добили учесници и сви остали гости. Сви извештаји које смо добили су веома позитивни и чињеница да ћемо се вратити следеће године је велика сатисфакција. Разлог за задовољство је искуство које наши пријатељи из Србије имају, јер су одлично организовали догађаје", навео је Брио.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара