Рукомет уживо: Србија, ипак, без финала

Србија - Црна Гора 26:27 (крај). Србија је поражена од Црне Горе у полуфиналу Европског првенства. Искуство Црне Горе, стицано и на овогодишњим Олимпијским играма, однело превагу. Одбрана Црне Горе, увек на граници искључења, као и до сада на првенству, донела победу овом тиму. Арена поприште још једног рекорда - ово је био најпосећенији меч у историји женског рукомета.

18.31 - Селектор Бошковић је припремио напад за расположену Филиповићеву, али је Барјактаровићева, голман Црне Горе, овога пута била успешнија. Црна Гора се тако пласирала у финале Европског првенства, које ће бити реприза меча за златну медаљу на Олимпијским играма.

18.30 - Србија има гол заостатка и лопту у свом поседу. До краја сусрета остало је још тек толико времена, 25 секунди, да се организује један напад. 

18.25 - Србија има играчицу више на терену (искључења је, по други пут, Анђела Булатовић) али и гол заостатка. Црна Гора за сада игра сјајно са играчицом мање у фази напада, а Милена Кнежевић свакако предњачи.

18.17 - Андреа Лекић је добила искључење, Црногорке и седмерац али је Катарина Булатовић преступила. Међутим, два конфузна напада Србије олакшала су пут Црној Гори ка предности од два поготка (22:24). 

18.13 - Србија је поново заиграла добро након тајм-аута. Прејектил Филиповићеве доноси још једно изједначење на мечу (21:21).

18.07 - Црна Гора, преко Катарине Булатовић, постиже погодак са играчицом мање. На половини другог полувремена, наши суседи имају предност од два гола (19:21). Селектор Бошковић узима тајм-аут.

18.04 - Србија је успела да постигне два поготка са играчицом више, али је и примила један. Црна Гора има један гол предности (19:20). 

17.58 - Црна Гора, слично као и на почетку првог дела, сигурнија и сада има минималну предност (17:18).

17.50 - Почело је друго полувреме другог полуфиналног сусрета Европско првенства за жене. Након три минута игре резултат је изједначен (14:14).

17.34 - Србија на полувреме одлази са само једним голом предности (14:13), понајвише захваљујући искључењу Јелене Ерић, иначе другом за наш тим у овом периоду игре. Филиповићева се, чини се, озбиљније повредила што ће свакако бити хендикеп за наш тим.

17.31 - Србија, како минути промичу, игра све боље. Српске репрезентативке имају три гола предности (14:11). Филиповић нерешива енигма за одбрану Црне Горе.

17.24 - Србија, први пут након почетка сусрета, има предност. Поготком Дамњановићеве, нашег најбољег стрелца на овом турниру, Србија је стигла до вођства од 11:10. На голу бриљира млада Рисовићева. 

17.21 - Србија је након одмора заиграла боље, и чини се са више сигурности, и Црна Гора сада има само један гол предности (9:10). 

17.19 - При вођству Црне Горе од 8:4, и након неискоришћеног зицера Поповићеве, селектор Бошковић је затражио тајм-аут. 

17.15 - Србија је успела да постигне погодак са играчицом мање (искључена је била Дамњановић), али је и примила један па је тако сада резултат 6:4 за Црну Гору. Приметна је велика дозе нервозе у игри селекције Србије.

17.11 - Црна Гора сада, у 10. минуту, води са 5:3. Србија и даље има доста проблема у организацији игре, а селектор Бошковић покушава ротацијом играчица да поврати ритам свог тима. 

17.06 - Србија је добро отворила сусрет, повела је головима Дмитровић и Дамњановић, али је Црна Гора успела да преокрене резултат и да поведе са 3:2. Црна Гора, као уосталом током целог првенства, игра сјајно у дефанзиви. 

17.01 - Почео је други полуфинали сусрет на Европском рукоемтном првенству за жене, које играју Србија и Црна Гора. 

16.52 - Сјајна атмосфера у Арени, док играчице обе екипе истрчавају на терен. По први пут на овом шампионату навијача има и на горњем прстену. 

15.50 - Норвешка - Мађарска 30:19 (крај). Први финалиста Европског првенства је репрезентација Норвешке која је више него убедљиво савладала Мађарску. Норвежанке меч преломиле већ на средини првог полувремена када су се одлепиле, и без проблема контролисале утакмицу до краја. Следи други полуфинални меч између Србије и Црне Горе.

15.39 - Норвешка - Мађарска 27:16. Десет минута пред крај меча финалиста је познат. Репрезентација Норвешке из минута у минут меље противника и подиже предност над Мађарском.

15.25 - Норвешка - Мађарска 19:14. Норвешке рукометашице у првих десет минута другог полувремена без већих проблема одржавају високу предност.

15.04 - Норвешка - Мађарска 16:11 (полувреме). После равноправне борбе на почетку утакмице Норвежанке у другом делу полувремена стегле одбрану, допустиле Мађарицама да постигну само два гола, и одлепиле се на плус пет.

14.53 - Норвешка - Мађарска 11:9. После резултатске клацкалице норвешке рукометашице успевају да са четири постигнута гола преокрену резултат и одлепе се на два поена.

14.42 - Норвешка - Мађарска 6:7. После 11. минута игре велика борба води се на паркету. За сада ниједна репрезентације није успела да се одлепи на више од јеног гола предности.

14.30 - Почео први полуфинални меч Европског првенства између Норвешке и Мађарске. У Комбанк Арени налази се више од 2.000 норвешких навијача, док је мађарских навијача десет пузта мање.

12.00 - Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић подржао је српске рукометашице у борби за финале. "Поносан сам што се овако велико такмичење игра у Србији и шаљем велику подршку нашим девојкама! Волео бих да могу и уживо да вас бодрим у Арени, али пошто не могу због тренинга, надам се да ће многи други доћи и у великом броју вас подржати! Идемоооо", поручио је Ноле.

Ако је на почетку Европског првенства неко сумњао да је женска рукометна репрезентација Србије зрела за велика дела, сада више нема за шта да брине. Девојке су на Европском првенству у Београду показале да стоје раме уз раме са најбољим репрезентацијама на планети.

Предвођени сјајном Катарином Томашевић на голу, изабранице Саше Бошковића покушаће да се домогну финала континенталног шампионата. На том путу стоји им одлична репрезентација Црне Горе, која је ове године већ освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Лондону.

Из оба табора стижу поруке да посебног набоја неће бити, и да је ово меч као и сваки други, једино је улог много већи. Надамо се да ће и навијачи на трибинама, чија је подршка неопходна, то прихватити, и да ће се концентрисати само на бодрење Србије.

Тешко је рећи ко је фаворит у овој утакмици. Црна Гора се већ дуже време налази у врху европског рукомета, а репрезентацију чини окосница тима Будућности која је прошле године освојила титулу Европског шампиона.

Средњи бек српске репрезентације Кристина Лисчевић сматра да ће наредна утакмица бити најтежа у првенству.


"Црногорке су познате по грубој и стабилној одбрани. Наша велика предност могла би да буде притисак који ће осетити њихове играчице рођене у Србији. Ми смо жељне и гладне победе", рекла је Лисчевићева.

Сања Дамјановић сматра да ће меч одлучити хладна глава.

"Меч ће одлучити хладна глава, а ми ћемо се потрудити да будемо такве. У другом кругу  свака репрезентација је била фаворит против нас, тако је и са Црном Гором", сматра Дамјановићева.

 

Утакмица у Комбанк Арени почиње у 17 часова, а претходно од 14.30 полуфинални меч играју репрезентације Норвешке и Мађарске.

Директне преносе гледајте на програмима Радио-телевизије Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара