Читај ми!

Рукометашице у другој фази ЕП

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у другу фазу Европског првенства у рукомету пошто је након победе наших рукометашица над Украјином даље учешће Србије потврђено победом селекције Норвешке над Чехињама.

Селекција Србије је у Београду синоћ савладала селекцију Украјине са 25:23 (14:10), у 2. колу А групе првенства Европе.

Овим успехом екипа домаћина шампионата учинила је неопходно за улазак у другу фазу такмичења, а наш пролаз у другу фазу омогућиле су потом Норвежанке победивши репрезентацију Чешке.

Најбоље српске рукометашице оствариле су пресудну победу за пласман у наредну фазу такмичења. Нису поновиле одличну игру као на старту против Норвежанки, али су против Украјинки великом борбеношћу и мотивацијом ипак доминирале највећим делом меча и на крају славиле потпуно заслужено.

Након лошег почетка, изабранице селектора Бошковића преокренуле су резултат и до краја полувремена одржавале резултатску предност, па су на одмор отишле са четири гола предности.

Чинило се да сигурна победа неће измаћи. Међутим, Украјинке су у наставку консолидовале редове, Српкиње су заигреле конфузно и вођена је велика и изједначена борба.

Домаћин је, ипак, успевао да одржава потребан ритам, тако да је успешно бранио два до три гола предности, понајвише захваљујући изванредној Томашевићевој на голу.

Пресудан гол постигла је Поповићева минут и по пре краја за вођство од 24:22, да би све стрепње отклонила Слађана Поп Лазић двадесетак секунди пре звука сирене поготком којим је обезбеђен драгоцен тријумф.

У последњем колу Србија игра у суботу против Чешке.

Сусрет је одигран у Београдској арени пред око 4.000 гледалаца, а судили су Дијана-Кармен Флореску у Анамарија Дута из Румуније.

Србија: Томашевић, Рисовић, Крпеж 1, Поповић 5, Лекић 4, Дамњановић 5, Ерић, Рајовић 2, Поп-Лазић 3, Огњеновић, Филиповић 1, Нишевић 3, Милошевић 1, Стоиљковић, Лишчевић, Дмитровић.

Украјина: Стелмак, Бурлаченко, Глибко 3, Редка, Николајенко 2, Туркало 1, Вашчук 1, Цибуленко, Боршченко 4, Манагарова 7, Шуцка 2, Пидпалова 2, Лајук 1, Тимошенко, Пархоменко, Власенко.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара