Читај ми!

Црногорке у другом кругу

Црна гора победом над Русијом обезбедила пласман у други круг такмичења. Шпанија боља од Хрватске. Мађарице преокретом до победе над Немачком. Румиунке очекивано савладале Исланд. Србија је јуче почела такмичење поразом од Норвешке, у четвртак против Украјине.

21.40 - Румунија очекивано савладала Исланд 22:19, Мађарице су славиле против Немица 24:21.

20.50 - Резултати на полувремену: Исланд - Румунија 13:15, Мађарска - Немачка 11:14. 

20.15 - У Новом Саду и Вршцу почели дуели Мађарска - Немачка и Румунија - Исланд.

19.40 - Шпанија славила у дуелу са Хрватском 25:21. Фурију је предводила Манге Гонзалес са седам голова, колико је постигла и Маја Зебић за Хрватску.

19.26 - Сјајне Црногорке победом над "зборнајом" 30:27 обезбедиле су пласман у наредну рунду такмичења. Русија ће своју шансу морати да тражи против Исланда. У тиму Црне Горе истакле су се Радичевић и Булатовић са по 6 погодака. 

18.50 - Шпанија води на полувремену против Хрватске 13:10. 

18.40 - Црногорке одлазе на полувреме са предношћу 20:14. Рускиње деконцентрисане како у одбрани тако и у нападу. 

18.15 - Почео меч Шпаније и Хрватске. 

18.05 - У Вршцу почео дуел "Зборнаје" и Црне Горе.

17.20 - Рукометашице Србије учествовале у акцији пошумљавања Београда.

Рукометашице Црне Горе пласирале су се у другу фазу Европског првенства, пошто су вечерас у Вршцу савладале Русију са 30:27 (20:14) у утакмици другог кола Д групе.

Селекцији Црне Горе то је други тријумф у уводној фази шампионата, док је Русија забележила први пораз.

Најефикаснија у победничкој екипи била је Јованка Радичевић са шест голова, док је Рускиње предводила Људмила Постнова са пет погодака.

У другој утакмици ове групе вечерас од 20.15 такодје у Вршцу играју репрезентације Исланда и Румуније.

Рукометашице Шпаније победиле су  у Новом Саду селекцију Хрватске са 25:21 (13:10) у утакмици другог кола Ц. "Црвеној фурији" то је био други тријумф на шампионату, док је Хрватска забележила први пораз.

Целим током утакмице било је видљиво да су рукометашице Шпаније прејаке за ослабљени тим Хрватске у чијем саставу није било осам играчица које су играле на Олимпијским играма у Лондону.

У првом полувремену, после првих десетак минута равноправне игре, квалитет Шпанкиња је почео да излази на видело, па је "црвена фурија" почела да ствара резултатску предност да би на полувреме отишла са пристојна три гола предности.

Почетком другог полувремена репрезентација Хрватске је, баш као и јуче у дуелу са Мађарском, одиграла одлично, посебно у одбрани, па су стигле до изједначења, али Шпанкиње поново појачавају ритам, предвођене најбољом играчицом меча Мартом Манге и рутински стизу до сигурне победе.

Занимљивост овог меча била је чињеница да је прво искључење на два минута виђено тек у деветом минуту другог полувремена када је искључењем кажњена репрезентативка Шпаније Елизабет Пинедо.

ШПАНИЈА: Гонзалез, Наваро, Мартин 3, Фернандез 3, Гуардадо, Манге 7, Агилар, Бензал, Алонсо 1, Чавез, Пинедо 2, Фернандез 2, Аморос 1, Пења 3, Елорза, Кабрал 3.

ХРВАТСКА: Ждерић, Јелчић, Немашкало, Козњак, Петковић, Гаће, Елез 4, Јежић 2, Ловрић, Зебић 7, Милановић-Литре 4, Пераица 1, Џоно, Човић, Франковић, Башић 3.

Мађарице су савладале Немачку са 24:21 (11:14) у другом колу Ц групе Европског првенства.

Немице су одлично отвориле утакмицу, повеле са 6:1, али су после тајм-аута Мађарице успеле да смање заостатак на два гола разлике (6:8), а затим и да се потпуно врате у игру јер су дошле надомак изједначења (10:11).

Међутим, репрезентација Немачке је поново у финишу полувремена заиграла много боље што им је и омогућило да на одмор оду са три гола разлике.

Почетак другог дела утакмице апсолутно је припао рукометашицама Мађарске које су после само шест минута игре, уз фантастичну подршку са трибина од око 1.000 њихових навијача стигле до изједначења (14:14), да би 90 секунди касније дошле и до првог вођства на мечу (16:15).

Од тренутка када су оствариле резултатску предност Мађарице вођство нису испуштале из руку до краја утакмице, а коначан резултат уједно је и највећа разлика коју су репрезентативке Мађарске имале на целом мечу и која ће им много значити у случају да додје до затварања круга од три репрезентације са истим бројем бодова.

Наиме, врло лако може да се деси да у Ц групи три репрезентације такмичење заврше са по једном победом и два пораза и у том случају ће одлучивати њихова међусобна гол разлика. За тако нешто потребно је да у последњем трећем колу Шпанија победи Мађарску, а Немачка буде боља од Хрватске, што су и најреалнији исходи тих утакмица.

МАЂАРСКА: Хер, Киш, Вертен 2, Чужанчик 1, А. Ковачик, Винце 1, Булат 3, Чабо, Гербиц 9, Кливињи, Саморански 5, Редеи-Сос 1, Боди 1, Чекереш, М. Ковачик, Томори 1.

НЕМАЧКА: Шулке, Волтеринг, Зап 5, Ланг, Аугзбург 2, Милер 1, Наиџинавичиус 2, Лорпер 1, Хубингер, Штајнбах 3, Алтхаус 3, Надгорњаја 2, Гечке , Волболд 2, Луц.

Србија је почела такмичење поразом од четвороструког узастопног европског првака, као и светског и олимпијског шампиона Норвешке. Домаће играчице су на полувремену губиле пет разлике, али су пред крај другог изједначиле да би на крају биле поражене са 28:26.

Србија ће у другом колу Групе А сутра од 18.15 у београдској Арени играти против Украјине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара