Припреме се приводе крају

Саша Бошковић, селектор српских рукометашица, изјавио да се припреме за Европско првенство приводе крају, а да ће пријатељски меч против Румуније бити изузетно битан.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић изјавио је данас у Врњачкој Бањи да се припреме за Европско првенство приводе крају и да ће контролна утакмица са Румунијом бити веома важна провера. Репрезентација Србије такмичиће се у Групи А на ЕП са селекцијом Норвешке, Украјине и Чешке.

"Припреме полако дају своје резултате. Остао нам је још један тренинг у Врњачкој Бањи да дотерамо неке ситне детаље пред важну проверу са Румункама у петак у Панчеву. Радили смо на правим стварима претходних десетак дана, а на располагању имам сјајне играчице", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је Андреа Лекић имала добру полусезону у мађарском Ђеру, а да је Сања Дамњановић која игра за Подравку други стрелац Лиге шампиона.

"Остале девојке су биле сјајне ове јесени у својим клубовима, тако да је наш превасходни задатак да преточимо ту клупску форму у репрезентативну. Коче нас ситне повреде, али се трудимо да девојке поштедимо и одморимо за напоре, који их чекају", рекао је Бошковић.

По његовим речима, услови за припреме су фантастични, па ће рукометашице ићи на третман и у хипербаричну комору.

Селектор рукометашица Србије сматра да ће се тек у јануару видети резултати који ће репрезентација остварити.

"То није само медаља или зарађени новац. Главни циљ је колико ће девојчица од наредног месеца почети да тренира рукомет по српским градовима. То је оно за шта се боримо у Арени", рекао је Бошковић.

Капитен репрезентације Андреа Лекић нагласила је да су услови у Врањачкој Бањи на врхунском нивоу.

"Не знамо у каквој смо форми, тако да ће Румунке у петак бити права провера. Спремамо се за Норвешку, која је главни фаворит за освајање златне медаље", рекла је Лекићева и додала да поред Норвешке има још шест, седам репрезентација које конкуришу за медаље.

Једна од најбољих рукометашица Србије Сања Дамњановић сматра да репрезентација без обзира на резултат мора да остави добар утисак на Европском првенству.

"Свесне смо свега што нас чека у наредне две недеље. У првом контролном мечу са Партизаном, нисмо могли да сагледамо реалну слику о нашој тренутној форми, зато ће нам Румунке бити прави тест пре почетка такмичења", рекла је Дамњановићева.

Европско првенство одржаће се од 4. до 16. децембра у Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара