Бојиновић негирао оптужбе

Младен је коцкар који се пуно клади, али никада на рукомет. Он ми је рако да меч није био намештен, изјавио адвокат Младена Бојиновића. Селектор "триколора" Клод Онеста рекао да му је жао рукометаша, али и да не жели да их јавност унапред осуди без доказа.

Адвокат српског рукометаша Младена Бојиновића, Лук Абраткијевиц рекао је данас да је његов клијент воли да се клади, али да никада то није чинио у свом спорту.

"Младен је коцкар који се пуно клади, али никада на рукомет. То је грешка кладионица које су поставиле нереалне квоте за меч. Играчи су знали да ће утакмица бити тешка и неизвесна и зато су одлучили да се кладе. Он ми је рекао да меч није намештен", рекао је Абраткијевиц локалним медијима у Монпељеу.

Сумњива је утакмица Монпељеа - Сесон Севињеа која је одиграна у мају, и славио је аутсајдер са 31:28. Квота на победу Сесон Севињеа била је 45.

Истрага је покренута због повећаног броја уплата у кладионицама на пораз Монпељеа, а сумња се да су супруге и девојке рукометаша, као и неколико особа запослених у клубу уплатили пет хиљада евра шсто им је донело зараду близу 200.000 евра.

Поред Бојиновића, приведена су и браћа Карабатић, Никола и Лука.

Уколико буду проглашени кривим Карабатићима и Бојиновићу прете затворске казне од пет година и новчане од по 75.000 евра. У случају мањег прекршаја, играчима прети сешт утакмица суспензије и 15.000 евра новчане казне. 

Поводом скандала, огласио се и селектор репрезентације Француске Клод Онеста, који је данас рекао да му је жао рукометаша који су приведени због сумњи да су наместили утакмицу и да не жели да их јавност унапред осуди без доказа.

"Ово је први пут да се срећемо са таквом ситуацијом. Постојале су гласине, али ни у једном тренутку, поготово не током Игара у Лондону, нисмо знали да је нека истрага у току. Није добро да их сада провлаче кроз блато као да су већ криви", рекао је Онеста француским медијима

"Упркос свему, морала би да постоји претпоставка невиности у целом случају. Много тога ружног се сада прича о Карабатићу, али он је био права осбоа за пример. Ако и мора да буде кажњен, то ће бити за његово добро и добро осталих који се помињу у овом случају", закључио је Онеста.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво