Читај ми!

Скандал у Француској

Никола Карабатић се кладио, али није намештао утакмице, рекао његов адвокат. Управа Монпељеа после подне о скандалу који је уздрмао француску спортску јавност. Полиција привела укупно 17 особа, од чега девет рукометаша.

14.15 - Девојка Луке Карабатића признала полицији да се кладила на пораз Монпељеа и да јој је новац за "ту акцију" дао управо Лука. 

13.18 - Ухапшена девојка Луке Карабатића. Џени Прие, водитељка на француској телевизији ТНТ. Та телевизијска станица је водитељку одмах суспендовала.

Најбољи француски рукометаш кренуо стопама Била Клинтона. Адвокат браће Карабатић признао да су се његови клијенти кладили на исходе утакмица, али да нису намештали резултате.

Цинизму склони француски медији тврде да су Карабатићи "преузели" одбрану Била Клинтона током афере због пушења марихуане током студентских дана, који је нацији објаснио да је "пушио али није увлачио".

Рукометаши су пуштени из притвора, али је током послеподнева очекују потези Монпељеа, односно конференција за новинаре председника клуба Ремија Левија.

Карабатићи до сада нису давали изјаве медијима, што је, пак, учинио њихов адвокат, који је објаснио да су се његови клијенти кладили на резултате утакмица, али да их нису намештали.

Француски медији су, такође, покренули питање смислености хапшења рукометаша Ерик Дипон Морети, јер дело због којег су браћа Карабатић преноћила у затвору не представља дело кажњиво законом, већ, просто, повреду спортског фер-плеја.

Уколико полиција докаже да су намештали резултате утакмица, рукометаше очекује максимална казна затвора од пет година и казна од 75.000 евра. У сваком другом случају, казне су "симболичне" – шест утакмица казне и глоба од 15.000 евра.

Како наводи полиција, жене и девојке рукометаша и још неколицине запослених у Монпељеу уплатиле су укупно 5.000 евра на пораз тог тима и зарадили око 200.000 евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво