Читај ми!

Циљ је други круг

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић не сумња да ће његова екипа проћи у други круг Европског првенства чији ће бити домаћин у децембру ове године.

"Сви очекују много од нас, а ми ћемо дати све од себе и сигурно задовољити публику. Да ли ћемо побеђивати, то зависи од тога колико се добро будемо спремили. Не сумњам да ћемо проћи у други круг, што је у овом тренутку циљ", рекао је Бошковић новинарима у Београду на окупљању репрезентације пред ЕХФ недељу.

Српске рукометашице ће у оквиру ЕХФ недеље одиграти две пријатељске утакмице са селекцијом Хрватске, четвртог и шестог октобра у Петровцу на Млави.

"Нама је примарно Светско првенство следеће године, а ово ће нам послужити као припрема. Надам се да ћемо добрим играма задовољити публику. Ако будемо имали исти однос као мушка репрезентација, ми ћемо бити задовољни", казао је Бошковић.

"Девојке су сјајне, добро раде, тренирају. Прави су тим, посебно у тренуцима када је тешко, када имамо много проблема са повредама", додао је он.

Србија се на Европском првенству налази у Групи А, која ће се играти у Београду, са селекцијама Украјине, Чешке и светског и европског првака Норвешке.

Капитен репрезентације Србије Андреа Лекић рекла је да је битно да се њена екипа на најбољи могући начин припреми за шампионат чији ће бити домаћин.

"Домаћинство Европског првенства је привилегија, част и једна велика обавеза. Желимо да се припремимо на најбољи могући начин, надам се да ћемо физички бити спремне. Трудићемо се да форму подижемо из утакмице у утакмицу, прођемо групу и направимо неко мало изненађење после тога", рекла је Андреа Лекић.

Репрезентативка Србије Катарина Томашевић казала је да се нада чуду на Европском првенству.

"Борићемо се, оставити срце на терену и видећемо шта ће бити. Мислим да можемо до другог круга, а после и да направимо неко чудо, надам се. Морамо да докажемо да можемо да играмо са најбољим светским селекцијама", казала је Томашевићева.

Европско првенство одржаће се од четвртог до 16. децембра у Београду, Нишу, Вршцу и Новом Саду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво