Вуковић: Пласман на ОИ успех

Ја сам можда мало прескроман, тако да мислим да је успех сам одлазак на Олимпијске игре, јер погледајте само колико наших спортова са реномеом неће бити тамо. Не желим да играчима гомилам притисак, ове Игре су награда за њих, рекао је селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је данас да његов тим сада треба да "уђе у рукометну материју" у припремама за Олимпијске игре у Лондону.

"Имали смо много обавеза после Копаоника. Наставили смо са тренинзима на којима ћемо више радити на рукометним детаљима. Све тече по плану. Момци су мотивисани, а мало им се увукла нервоза, тако да је сада битно да уђемо у рукометну материју", рекао је Вуковић новинарима у Старој Пазови.

Рукометна репрезентација Србије вратила се у великом стилу у жижу јавности, пошто је на Европском првенству у Београду освојила сребрну медаљу.

Традиционално нереални навијачи сада се надају медаљи са Олимпијских игара, али је Вуковић далеко умеренији у очекивањима.

"Ја сам можда мало прескроман, тако да мислим да је успех сам одлазак на Олимпијске игре, јер погледајте само колико наших спортова са реномеом неће бити тамо. Не желим да играчима гомилам притисак, ове Игре су награда за њих", рекао је Вуковић.

Новинаре је занимало како се те амбиције преносе на резултатски успех на турниру у коме ће Србија бити у групи са Шпанијом, Хрватском, Данском, Мађарском и Јужном Корејом.

"Сви знамо каква нам је група, а распоред нам је још гори. Зато сам под знацима навода задовољан четвртфиналом, али бисмо пробали да одемо даље", навео је селектор.

Вуковић је као играч два пута учествовао на Олимпијским играма.

"Много сам им причао о свему, али се то тешко може описати, и драго ми је што ће то доживети. Много играча не пружи максимум, јер их амбијент додатно импресионира. Ми смо дебитанти и зато нисам толики оптимиста", рекао је Вуковић.

Србија такмичење на Олимпијским играма у Лондону почиње 29. јула против Мађарске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара