Читај ми!

Дурент: Циљ је био да златном медаљом испратимо селектора

Кошаркашки репрезентативац САД Кевин Дурент рекао је да је циљ екипе на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру био да освајањем златне медаље испрати селектора Мајка Кжижевског из државног тима. Селекција САД освојила је у недељу увече трећу узастопну златну олимпијску медаљу, пошто је у финалу победила Србију

"Отићи кући са златном медаљом и испратити 'Коуча Кеј' са још једним златом, то је био наш циљ", рекао је Дурент после утакмице.

Селекција САД освојила је у недељу увече трећу узастопну златну олимпијску медаљу, пошто је у финалу победила Србију са 96:66.

То је била последња утакмица Мајка Кжижевског на клупи селекције САД. Он је постао први тренер који је освојио три златне олимпијске медаље.

САД је победила Србију и у групној фази (94:91), али у неизвесној утакмици, у којој је Богдан Богдановић имао прилику за изједначење и продужетак. Финале није било ни изблиза такво, већ је личило на оно од пре две године са Светског првенства у коме су Американци победили са 129:92.

"Доћи и одиграти овако добро, како смо одиграли против екипе која је унапредила своју игру, показује да смо се ујединили и уклопили у правом тренутку", рекао је Дурент, који је предводио САД до победе са 30 поена. Поједини медији критиковали су селекцију САД због лошијих партија на олимпијском турниру, али и отказима великог броја НБА звезда. "Знам да је било много приче око нас, да нисмо играли добро у неколико утакмица, две или три на почетку такмичења. Али, начин на који смо освојили златну медаљу је посебан", рекао је Кармело Ентони, први кошаркаш у историји који је освојио три златне олимпијске медаље.

Репрезентација САД остварила је 25. узастопних победа на олимпијским турнирима.

"Дошли смо овде упркос томе шта су људи говорили за ову групу играча, да нисмо толико талентовани и да не разбијамо противнике. Обавили смо добар посао, појачали и убедљиво победили Србију", рекао је репрезентативац САД Пол Џорџ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије