Нови Зеланд у финалу СП

Репрезентација Новог Зеланда победила је тим Аустралије са 20:6, у другом полуфиналу Светског првенства у рагбију које се играло у Окланду.

Новозеланђани, домаћини СП-а, били су бољи од својих ривала на Иден Парку и већ после шест минута Ма Нону је искористио продор и додавање Израела Дага и постигао есеј за вођство "Ол блекса" од 6:0.

До краја полувремена домаћини су постигли још осам поена шутевима после казни.

Аустралијанци су узвратили са два шута из казне током првог дела меча али нису успели да пробију одбрану ривала и постигну есеј.

У другом полувремену Новозеланђани су контролисали игру и поред притиска Аустралије са још два поготка из казне привели су меч крају и пласирали се у финале.

Аустралија ће играти за треће место против Велса који је јуче поражен од Француске 8:9.

У финалу ће се састати Нови Зеланд и Француска у репризи финала првог Светског првенства 1987. које се одржавало такође на Новом Зеланду.

"Ол блекси" су тада били бољи и освојили своју до сада једини титулу.

Французима ће то бити треће финале и шанса да постану тек пета репрезентација на свету која је постала светски шампион.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво