Читај ми!

Четверац у полуфинале

Успешан старт нашег четверца на Светском првенству за јуниоре у Итону у Великој Британији. Лазић, Маринковски, Миладиновић и Лекић били су други у квалификацијама. У четвртак на стазу излазе четверац са кормиларом, двојац без кормилара и четверац скул.

У Итону је почело је Светско јуниорско веслачко првенство. Првог дана шампионата од српских посада на стазу је једино излазио четверац без кормилара Филип Лазић, Александар Маринковски, Лука Миладиновић, Лука Лекић који је у другој групи квалификација ове дисциплине с временом 6:24 (55) заузео друго место и тако се директно пласирао у полуфинале које је на програму у суботу од 13,18 часова.

Прва је била посада Немачке (6:22.79) која се такође директно пласирала међу најбољих 12, док су су треће, четврто, пето и шесто место заузели чамци Француске, Грчке, Италије и Јужноафричке Републике па ће у четвртак веслати у репесажу.

У првој квалификационој групи ове дисциплине прва два места и полуфинале изборили су чамци Румуније (6:15,95) и Шпаније (6:17.94), док је у трећој то за руком пошло посадама Белорусије (6:19.49) и Хрватске (6:20.51).

У четвртак, 4. августа, на стазу излазе и три преостале наше посаде. Први ће веслати четверац са кормиларом Душан Вељковић, Лука Пејановић, Никола Крловић, Игњат Ђорђевић (кормилар Матеја Јошић) који ће у другој стази прве квалификационе групе (10,42 ч) покушати да освоји једно од прва два места која директно воде у финале ове дисициплине (остали иду у репесаж који је на програму у петак од 11,12 часова). Противници наших веслача биће посаде Украјине, Аустралије, Велике Британије и Италије. У другој квалификационој групи су Француска, САД, Нови Зеланд и Немачка.

Након четверца са кормиларом у „ринг" улази двојац без кормилара Никола Симовић, Вук Матовић. Европски вицепрваци из Пољске су у првој квалификационој групи (друга стаза, почетак 11,06 ч) са посадама Шпаније, Словеније, Велике Британије, Немачке и Литваније. Два првопласирана чамца иду у суботње полуфинале, док ће остали у репесаж, који је на програму у петак. У другој квалификационој групи су Бугарска, Румунија, Естонија, Норвешка, Бразил и Парагвај, док су у трећој Грчка, САД, Јужноафричка Република, Мађарска, Кина и Француска.

Напослетку на стазу излази и четверац скул Никола Селаковић, Бојан Дошљак, Миљан Милошевић, Андрија Шљукић. Наши веслачи су у другој квалификационој групи (прва стаза, 12,18 ч) где ће им противници за два места која директно воде међу 12 најбољих екипа бити Холандија, САД, Данска и Чешка (остали иду у репесаж који је на програму у петак од 12,12 ч). У првој групи квалификација су Мађарска, Италија, Француска, Пољска, Румунија и Аустрија, у трећој Нови Зеланд, Летонија, Аустралија, Норвешка и Русија, а у четвртој Канада, Немачка, Хрватска, Велика Британија и Јапан.

"Наш четверац без кормилара је имао јако добар старт, а после првих 1.000 метара је имао најбоље време од свих посада у квалификацијама. Након тога су вероватно и из тактичких разлога мало успорили јер је било очигледно да сигурно освајају једно од прва два места која су водила у полуфинале. У сваком случају одлична трка, а оно што је најбитније јесте да су наши веслачи поред пласмана међу 12 и уштедели снагу за полуфиналеу петак", казао је тренер репрезентације Душан Ковачевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара