Ролан победник 19. етапе

Пјер Ролан победник је 19. етапе Тур де Франса. Жуту мајицу водећег у генералном пласману преузео је Луксембуржанин Енди Шлек са 53 секунде предности над својим братом Ендијем.

Француски бициклиста Пјер Ролан победник је 19. етапе традиционалне трке "Око Француске" која је данас у дужини од 109,5 киломнетара вожена од Модане до Алп Д'Ијеа у француским Алпима.

Други је са 14 секунди заостатка у циљ ушао актуелни олимпијски шампион Самуел Санчес, док је треће место заузео бранилац титуле на популарном "Туру", Шпанац Алберто Контадор.

Жуту мајицу водећег у генералном пласману преузео је Луксембуржанин Енди Шлек са 53 секунде предности над својим братом Ендијем.

Досадашњи лидер Француз Томас Воклер херојски се држао до 50 километара пред циљем, али је онда због исцрпљености предао "кормило" Шлеку.

Контадору опет није пошло за руком да направи "скок" у Алпима и у маниру свог надимка "Ел пистолеро" противнике обори на најтежој планинској деоници.

Истина, Контадор је нападао током читаве етапе. Није, међутим, издржао изненадни налет младог Ролана који му је на два километра пре циља побегао и у правом спринтерском стилу дошао до прве велике победе у каријери.

Први бициклиста шпанске "армаде" је након данашње етапе изгубио готово све шансе да у жутој мајици прође кроз циљ на Јелисејским Пољима у Паризу 24. јула.

За разлику од Контадора, браћа Шлек и Аустралијанац Кејдел Еванс су сада највећи фаворти за тријумф на овогодишњем Тур де Франсу.

Сутра се са стартом и циљем у Греноблу вози етапа на хронометар у дужини од 42,5 километара.

Резултати 19. етапе.

1. Пјер Ролан (Француска) 3:13:25 сати
2. Самуел Санчес (Шпанија) +14 секунди
3. Алберто Контадор (Шпанија) +23
4. Петер Велитс (Словачка) +57
5. Кејдел Еванс (Аустралија)
6. Томас Де Гент (Белгија)
7. Дамјано Кунего (Италија)
8. Франк Шлек (Луксембург)
9. Енди Шлек (Луксембург), сви у времену Велитса.
10. Рајдер Хесједал (Канада) +1:15 минута.

Генерални пласман:

1. Енди Шлек 82:48:43 сати
2. Франк Шлек +53 секунде
3. Еванс +57
4. Томас Воклер (Француска) +2:10 минута
5. Кунего +3:31
6. Контадор +3:55
7. Санчес +4:22
8. Иван Басо (Италија) +4:40
9. Том Данијелсон (САД) +7:11
10. Ролан +8:57

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво