Читај ми!

Срби у победничком осмерцу Берклија

Двојица српских студената Лука Ђорђевић и Игор Луцић победили су у једној од најугледнијих веслачких регата на свету у Хенлију у Британији, као чланови осмерца америчког универзитета Беркли.

Ђорђевић и Луцић, који од прошле године студирају на Берклију, чланови су осмерца тог универзитета који је у финалу краљевске регате у Хенлију победио тим универитета из Амстердама.

Двојица веслача из Србије 2009. године освојили су у Француској титулу светског првака у двојцу у јуниорској конкуренцији.

Стазу дужине 2.112 метара у Хенлију осмерац Берклија прешао је за шест минута и 12 секунди, чиме је изједначио рекорд стазе.

У овогодишњој конкуренцији осмераца на Хенли регати била су 32 универзитетска тима из целог света, медју којима и веслачи Кембриџа, Оксфорда, америчких универзитета Јејл, Харвард и других.

Хенли регата одржава се сваке године још од 1839. године и осим такмичарског важи и за велики друштвени догадјај. Од 1851. године покровитељ регате је британска краљевска породица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије