Читај ми!

Владари земље, воде и ваздуха

Клубови Партизановог спортског друштва освојили су чак 11 пехара у пет најпопуларнијих колективних спортова и тако, управо завршену клупску сезону, обојили комплетно у црно-бело.

Најуспешнији у изузетно трофејној "црно-белој" породици били су ватерполисти, који су освојили четири трофеја. Изабраници тренера Игора Милановића одбранили су сва три трофеја из прошле сезоне - државно првенство, национални Куп и Евроинтерлигу у којој осим најбољих наших учествују и клубови из Мађарске, Румуније и Словачке.

Круна успешног рада стручног штаба на челу са Милановићем и играча дошла је прошлог викенда, на завршном турниру Евролиге у Риму, када је Партизан по седми пут постао шампион "Старог континента". Тај трофеј у клубу, који је уз загребачку Младост најтрофејнији у Европи, чекали су пуних 35 година!

Са само једним пехаром мање уз ватерполисте су стали кошаркаши. Упркос многим оспоравањима реновираног тима "црно-белих", нови тренер Партизана Влада Јовановић успео је да са ученицима одбрани све што су претходници, предвођени искусним стручњаком Душком Вујошевићем, освојили прошле године - првенство Србије, Куп Радивоја Кораћа и регионалну НЛБ лигу.

Кошаркаши Партизана ове године продужили су задивљујући низ, пошто су од 2007. године освајали трофеје у свим домаћим и регионалним такмичењима у којима су учествовали (пет титула првака, пет пехара намењених регионалном шампиону и четири национална Купа).

Фудбалери су у богату ризницу на стадиону Партизана донели још два пехара. Најпре су освојили Куп Србије, а затим по четврти пут заредом постали шампиони државе. Од 1922. године, од када се играју национална првенства на овим просторима, ниједној екипи није пошло за руком да четири пута у низу остави конкуренте иза себе.

Рукометаши су освојили титулу државног првака, а тренер Александар Брковић је у дебитантској сезони успео да се домогне и полуфинала престижног Челенџ купа у којем је "црно-беле" зауставила португалска Бенфика.

За потпуну доминацију "црно-белог" колектива потрудили су се одбојкаши, који су након пуне 21 године постали шампиони наше земље.

Резултате за респект оствариле су и кошаркашице Партизана, које су са Марином Маљковић на клупи освојиле "дуплу круну", и хокејаши "црно-белих" - победници Слохокеј лиге.

Успех спортиста Партизана добија на значају када се упореди са резултатима осталих спортских друштава. Деценијама највећи конкуренти, чланови Црвене звезде, у колективним спортовима у мушкој конкуренцији домогли су се у управо завршеној сезони само једног трофеја - Купа Србије у одбојци.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара