Читај ми!

Одређен састав за Светски куп

Селектор репрезентације Србије у стрељаштву Зоран Стојиљковић одредио је састав за учешће на последњем Светском купу ове сезоне, од 15. до 23. јуна на олимпијском стрелишту у Минхену.

Ново име је Драгана Тодоровић, још јуниорка, из клуба "Нови Београд Ушће", која ће гађати МК и ваздушном пушком. У односу на састав из Форт Бенинга, нови чланови државне репрезентације су Драган Марковић (пушка) и Јелена Аруновић (пиштољ).

У Минхену ће Србију представљати следећи стрелци:

Сениори пушка: Немања Миросављев (Нови Сад), Стеван Плетикосић (Чика Мата", Крагујевац), Миленко Себић (Полицајац) и Драган Марковић (Нови Сад).

Сениорке, пушка: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће).

Сениори, пиштољ: Дамир Микец (Полицајац), Андија Златић (Алекса Дејовић, Ужице) и Димитрије Гргић (Академац).

Сениорке, пиштољ: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић (обе Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030) и Јелена Аруновић (Црвена зведа).

У стручном штабу, уз селектора Стојиљковића је и тренер репрезентације Иван Квасневски.

Прошле године није било Светског купа у Минхену, а 2009. на олимпијском стрелишту у главном граду Баварске Дамир Микец освојио је сребро ваздушним пиштољем и то је била прва медаља овим оружјем у мушкој конкуренцији у историји српског стрељаштва на Светским куповима.

На три Светска купа ове године српски стрелци су освојили пет медаља и донели Олимпијском комитету Србије и националном савезу чак три олимпијске визе.

Медаљама су се окитили Андрија Златић у Чангвону (злато ваздушни питољ) и Форт Бенингу (бронза МК пиштољ), Немања Миросављев у Чангвону (сребро МК пушка тростав) и Форт Бенингу (бронза МК пушка 60 лежеи) и Ивана Максимовић у Чангвону (бронза ваздушном пушком).

Олимпијске визе освојили су Ивана Максимовић (трећа у Чангвону ваздушном пушком), Димитрије Гргић (осмо место ваздушним пиштољем у Чангвону) и Андреа Арсовић (шесто место у Форт Бенингу МК пушком тростав).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара