Читај ми!

Србија на коти девет

Српски спортисти за сада су изборили девет места за Олимпијске игре у Лондону 2012. године, саопштено је на седници Председништва Олимпијског комитета Србије. Стрелци, пливачи и један aтлетичар за сада сигурни путници у Лондон.

Шест учесничких квота изборили су стрелци, док две А норме имају пливачи, а једну Б су освојили атлетичари. Наиме, ходачи Ненад Филиповић и Владимир Савановић имају испуњене Б норме, али то осигурава само једно место на Играма.

У овом тренутку, чека се званична потврда Међународне атлетске федерације за још једну испуњену Б олимпијску норму, коју је у бацању диска остварила Драгана Томашевић.

На седници Председништва усвојен је нацрт новог Статута ОКС и отворена јавна расправа по том питању. По усвајању новог Закона о спорту, са новом позицијом ОКС у систему спорта Србије инициране су и измене Статута ОКС, односно израда новог Статута.

Новине које ће донети нови Статут, односе се пре свега на промене у статусу чланова ОКС, што ће узроковати и промене у саставу Скупштине и Председништва ОКС.

Чланство у Олимпијском комитету Србије уређује се сагласно одредбама Олимпијске повеље и Закона о спорту, који спортове дели на олимпијске и неолимпијске. Закон Олимпијском комитету Србије поверава надлежности када су у питању олимпијски спортови, а Спортском савезу Србије када су у питању неолимпијски спортови.

Председништво ОКС дало је подршку Рвачком савезу Србије за организацију Европског првенства 2012. године.

Истовремено, донета је одлука да се о захтеву Азербајџана да рвач Радомир Петковић под њиховом заставом наступа у Лондону разматра тек по истеку Петковићеве суспензије у јулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара