Читај ми!

Представници спортских савеза у ОКС

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац и генерални секретар Ђорђе Вишацки разговарали су са представницима савеза спортова који се налазе на програму Олимпијских игара о примени новог Закона о спорту.

Поводом измена Статута ОКС, иницираним новим Законом о спорту, председништво ОКС је формирало Радну групу која ће у предстојећем периоду креирати нови Статут.

"Усвајање и ступање на снагу Закона рефлектује се на ОКС, као и на друге спортске организације, у смислу неопходности предстојећег усаглашавања рада и општих аката ове организације са Законом. Ово је питање које се одражава и на спортске савезе олимпијских спортова и стога је рад ОКС и његових чланова неопходно ускладити. Новим Законом остављен је рок од годину дана да то и учинимо", рекао је Дивац.

Систем спорта је, према новом Закону, јасно подељен на групу олимпијских и групу неолимпијских спортова. Закон одређује ОКС као кровну организацију за олимпијске, а Спортски савез Србије као кровну организацију за неолимпијске спортове и у складу са тим поверава надлежности.

Нови Закон прописао је и нов начин подношења програма спортских савеза за финансирање. Спортски савези олимпијских и параолимпијских спортова предлоге својих годишњих и посебних програма подносе обједињено преко ОКС, а у члану 118. Закон је дао такозвани програмски календар активности.

Тема састанка били су и програми Лондон 2012, Сочи 2014, као и Рио 2016. и Нањинг 2014. (друге Олимпијске игре за младе).

"Мислим да је програм Лондон 2012. успео не само да значајно побољша услове за тренинг и наступ спортиста, већ и оно на шта смо изузетно поносни, да повећа буџете спортских савеза за 2011. годину и омогући им да квалитетно улажу и распоређују сопствена средства", рекао је Дивац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво