Читај ми!

Детроит у наредној рунди

Детроит "почистио" Финкс, и први се пласирао у наредну рунду плеј-офа. На корак до тог успеха су Вашингтон и Питсбург, који су дошли до треће победе у серијама против Њујорка, односно, Тамп Беја. Бафало и Анахајм изједначили у серијама против Филаделфије и Нешвила.

Детроит Ред вингси прва су екипа која се пласирала у наредну рунду плеј-офа НХЛ лиге. Они су и у четвртом мечу били бољи од Финикса резултатом 6:3, тако да су са коначних 4:0 у серији, "почистили" популарне "којоте".

Ред вингси су до победе дошли тек у последњој трећини у којој су дали три поготка. После прва два периода резултат је био 3:3. У првој трећини обе екипе су постигле по два поготка. Голове за Детроит у том делу игре постигли су Холмстром и Ивс, док су за Финикс стрелци били Пјат и Дон.

У другој трећини, такође, виђена је равноправна борба, а оба тима су по једном тресли мреже противника. Прво је Финикс са играчем више, преко Ханзала повео са 3:2, док је Детроит, такође, са играчем више, преко Корнвола изједначио.

И у последњих 20 минута тимови су водили жестоку битку, али од 13. минута тог периода, Детроит ломи жилаве Којотсе и постиже три поготка. Брзопотезну паљбу Ред вингса започео је Клири, наставио Бертуци и завршио Ивс, својим другим поготком на мечу.

Екипа Детроита ће у наредној рунди чекати бољег из дуела Анахајма и Нешвила, где је тренутни резултат у серији 2:2.

Анахајм дакс је победом на гостовању од 6:2, успео да врати брејк Нешвил предаторсима. И овај меч је одлучен у последњој трећини, када су Дакси постигли три поготка и оверили победу.

Прва трећина припала је Анахајму 2:1. Голове за Даксе у том делу игре постигли су Фаулер и Киву, док је стрелац за Предаторсе био Хорнквист. У другој трећини слична ситуација, само што је Нешвил два пута тресао мрежу, преко Ворда и Халишчука, док је Селани постигао једини погодак за Даксе.

Онда је на ред дошло последњих 20 минута када су Дакси просто уништили Предаторсе. Већ у петом минуту последњег периода гол за ново вођство Анахајма постигао је Пери, предност је дуплирао Гецлаф, а судбину Нешвилу запечатио је Халишчук, шест минута пре краја меча.

Наредни меч те две екипе играју у Анахајму, а тренутни резултат у серији је 2:2.

На корак до пласмана у плеј-оф налазе се и Вашингтон капиталси, који су до треће победе у серији дошли на гостовању у Њујорку.

У веома узбудљивом мечу, Капиталси су до победе дошли тек у продужетку, који је уследио после великог преокрета у последњем периоду.

После прве трећине мреже су мировале, да би Њујорк ренџерси са три гола у других 20 минута, бацио у нокдаун Капиталсе. Стрелц за Ренџерсе су били Анисимов, Габорик и Дубински. Капиталси се опорављају у последњих 20 минута, и са три гола узвраћају ударац и одводе меч у продужетке. Стрелци за Капиталсе били су Семин и Јохансон, који је постигао два поготка.

Онда су уследили продужеци, где је Цимера, поготком у 12 минуту другог продужетка донео победу Капиталсима, који ће шансу за четврту победу у серији имати на свом терену.

На корак до пласмана у наредну рунду налази се и екипа Питсбург пингвинса, која је победом над Тамп Беј лајтнингом дошла до треће победе у серији.

И овај меч је решен тек после другог продужетка, а стрелац одлучујућег поготка био је Нил. Претходно су голове за Питсбург дали Кенеди, са играчем више, и Ашам. Стрелци за Тампу били су Сент Луис и Бергенхаим. И Питсбург ће имати шансу да до одлучујуће победе у серији дође на свом терену.

Филаделфија флајерси нису успели да своју серију против Бафало сејберса приближе крају. Флајерси су изгубили у четвртом мечу од Сејберса са 1:0, тако да је тренутни резултат у серији 2:2.

Једини погодак на мечу виђен је у првој трећини, када је играч Сејберса, Поминвил, у десетом минуту постигао погодак.

Резултати одиграних мечева:

Финикс - Детроит 3:6, у серији 0:4

Нешвил - Анахајм 3:6, у серији 2:2

Њујорк - Вашингтон 3:4, у серији 1:3,

Тампа Беј - Питсбург 2:3, у серији 1:3

Бафало - Филаделфија 1:0, у серији 2:2

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво