Читај ми!

Шампиони се враћају, голеада у Лос Анђелесу

Актуелни шампиони НХЛ лиге, Чикаго Блекхокси, изблегли су срамоту да буду почишћени у првој рунди плеј-офа. У четвртом мечу у серији, актуелни шампион разнео Ванкувер Кануксе са 7:2. У Лос Анђелесу, домаћа екипа испустила четири гола предности против Сан Хозеа и после продужетка изгубила резултатом 6:5.

Шампини НХЛ лиге, Чикаго Блекхокси на маестралан начин су продужили плеј-оф серију против најбоље екипе лигашког дела ове сезоне, Ванкувер Канукса.

После три пораза, Чикаго је био на прагу чишћења, тако да су сви синоћ очекивали да Канукси само овере свој пласман у наредну рунду.

Ипак, екипа из Чикага доказала је да у њој још постоји нешто шампионског духа од прошле сезоне, па су понизили најбољу екипу НХЛ лиге са 7:2.

После прве трећине у којој су обе екипе постигле по један погодак, кључна за победу Чикага била је друга трећина, у којој је екипа из ветровитог града постигла чак четири поготка.

Брзопотезном паљбом Бикела, Кемпбела, Кита и Боланда, на истеку других 20 минута, на семафору стоји невероватних 5:1 за Блекхоксе.

У последњем периоду, Шарп је са два поготка само докрајчио моћне Кануксе, који су успели да само мало ублаже пораз преко Седина.

Занимљиво је да је од седам погодака Чикаго само један постигао са играчем више, док су Канукси оба гола дали када су имали предност на терену.

После ове победе, Чикаго је смањио у серији против Канукса на 1:3, а наредна утакмица игра се у Ванкуверу.

У мечу између Лос Анђелес Кингса и Сан Хозе Шаркса навикли смо да гледамо кишу голова. Тако је било и у трећем судару два тима, који је завршен победом Шаркса 6:5, која је дошла тек после продужетка.

Највише узбуђења виђено је у прве две трећине, у којима је екипа из Лос Анђелеса имала чак четири гола предности.

После првих 20 минута, Лос Анђелес је већ имао предност од 2:0. Кинси су сјајно отворили утакмицу голом Мичела, у другом минуту, да би само 13 секунди касније предност дуплирао Клифорд. До краја трећине Шарске у тотални нокдаун баца Ханзус трећим голом за своју екипу.

Када је, у 44. секунди друге трећине, Ричардсон постигао и четврти погодак за Лос Анђелес, сви су мислили да је питање победника решено, а да је остало само да се види са колико ће разлике бити коначна победа.

Ипак, Шаркси се у тим тренуцима дижу из мртвих. Предвођени сјајним Рајаном Клоуом, Сан Хозе постиже чак пет голова у другом периоду.

Прво је резултат смањио Марлоу, у трећем минуту, а четири минута касније гол постиже и Клоу, у треницима када Сан Хозе има играча више. На само гол заостатка, Шарксе у 13. минуту доводи Котур, али Лос Анђелес, само 15 секунди касније, преко Смита повећава вођство на 5:3.

Онда у самом финишу другог периода на сцену поново ступа сјајни Клоу, који смањује резултат на 5:4, а 31 секунду пре краја трећине, Павелски поравњава резултат.

После узбуђења у прве две трећине, играчи као да су се уморили, тако да у последњих 20 минута није виђен ниједан гол, а до изражаја су у тим тренуцима долазиле одбране обе екипе.

Утакмица је отишла у продужетак, а одлучио ју је Сетогући у трећем минуту додатног времена. Тако је после великог преокрета, екипа Сан Хозеа дошла до друге победе у серији против Лос Анђелеса. И наредна утакмица на програму је у Лос Анђелесу, а тренутни резултат у серији је 2:1 за Сан Хозе.

Резултати одиграних утакмица:

Чикаго - Ванкувер 7:2, у серији 1:3

Лос Анђелес - Сан Хозе 5:6, у серији 1:2

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво