Шампион пред испадањем

После трећег пораза у серији против Ванкувера, актуелни шампиони НХЛ лиге, Чикаго блекхокси, налазе се пред испадањем из првог кола плеј офа. Победе на свом терену забележили Њујорк против Вашингтона и Нешвил против Анахајма.

Прошле године су били шампиони, ове сезоне им прети испадање у правом колу плеј офа. Чикаго блекхокси ускоро ће најверовантиј трон НХЛ лиге препустити некој другој екипи.

После новог пораза од најбољег тима лигашког дела ове сезоне, Ванкувер канукса, Чикаго губи са 3:0 у серији, и на прагу је "чишћења" из плеј офа.

У последњем мечу, одиграном у Чикагу, моћни Канукси победили су резултатом 3:2. Ово је додуше био и најнеизвеснији меч у серији, коју је Ванкувер одлучио тек у последњој трећини.

Прва два гола Ванкувер је постигао у другој трећини, а стрелци су били Ехрхоф у са играчем више и Седин. Победнички гол дао је Самјуелсон, 13 минута пре краја меча.

Чикаго је оба гола постигао са играчем више. Први је стрелац био Кеит у првој трећини, док је Шарп гол постигао у другом периоду.

Најбоља екипа истока, Вашингтон капиталси, пропустили су шансу да се трећом победом у серији приближе крају серије са Њујорк ренџерсима. У "Медисон сквер гардену", Овечкин и другови претрпели су пораз од Ренџерса резултатом 3:2.

Њујорк је повео у другој трећини голом Кристијансена, који се најбоље снашао у ситуацији када је његова екипа имала играча више. Крајем тог дела игре Овечкин изједначава резултат.

У последњој трећини Њујорк поново долази у вођство, док шест минута пре краја меча Вашингтон користи предност играча више и преко Нубла поново изједначава резултат.

Онда, тачно 99 секунди пре краја меча, шок за Вашингтон. Дубински постиже погодак за Њујорк, а до краја остаје премало времена да Капиталси и трећи пут изједначе.

Ова победа вратила је Њујорк у плеј оф трку, а резултат у серији је 2:1 за Вашингтон.

После брејка у првој утакмици у Анахајму, Нешвил је у првој утакмици на свом терену успео да материјализује тај успех. Предаторси су пред својом публиком тријумфовали над Даксима резултатом 4:3.

Прва трећина овог меча припала је Нешвилу, док у другој бољи био Анахајм. Победник је одлучен тек у последњем периоду.

До вођства од 2:0 Предаторси су дошли голом Ерата, са играчем више и Тотоа. Дакси се враћају у другом периоду после брзопотезне паљбе Селанија, који је у року од 30 секунди постигао два поготка.

У последњој трећини Нешвил поново долази до вођства преко Легванда, али само 83 секунде касније, Белески поново враћа утакмицу у егал. Победнички гол за Нешвил постигао је Фишер десетак минута пре краја меча.

После три меча у овој плеј оф серији Нешвил води са 2:1, и у наредној утакмици коју игра пред својим трибинама, има шансу да дође до победе која би их одвела на праг пласмана у наредну рунду.

Резултати одиграних утакмица:

Чикаго - Ванкувер 2:3, у серији 0:3

Њујорк - Вашингтон 3:2, у серији 1:2

Нешвил - Анахајм 4:3, у серији 2:1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво