Читај ми!

Катастрофе Бостона и Сан Хозеа

Бостон ни други пут није победио на свом терену, и допустио Монтреалу да поведе 2:0 у серији. Детроит максимално искористио предност домаћег терена другом победом над Финиксом. Филаделфија изједначила у серији са Бафалом. Сан Хозе претрпео катастрофу против Лос Анђелеса. Борба у плеј офу НХЛ лиге се наставља.

Иако су плеј оф НХЛ лиге почели са треће позиције на истоку, где им је противник био шестопласирани Монтреал, екипа Бостона је прокоцкала све предности домаћег терена. Поново су Бруинси поражени пред својом публиком, тако да Монтреал има шансу, да са још две победе на свом терену, "почисти" противника у првом колу плеј офа.

Док је у првој утакмици виђена равноправна борба, у другом мечу ове две екипе, Монреал је много лакше дошао до победе.

Најава катастрофе виђена је већ у 43. секунди, када је Камалери постигао погодак за Монтреал. Нешто мање од два минута после тога канадска екипа је дуплирала предност, искористивши играча више, а стрелац је био Дарше.

Бостон је средином другог периода успео да смањи преко Бергерона, док је Вебер у финишу истог дела игре постигао последњи гол на мечу, постигавши трећи гол за Монтреал у коначној победи од 3:1.

На утакмици се поново истакао изузетни голман Монтреала, Кери Прајс, који је само један гол примио из 35 удараца. На другој страни, Бостон је из само 26 шутева примио чак три поготка.

После нове победе, Мотреал има предност од 2:0 у серији, а наредна два меча играју се у Монтреалу, тако да канадска екипа има шансу да на свом терену обезбеди пролаза у наредну рунду.

И Детроит ред вингси успели су да дођу до друге победе у серији против Финикс Којотса. За разлику од Бостона, Детроит је максимално искористио предност домаћег терена, и тријумфовао је на оба меча.

Ред Вингси су, после сјајне утакмице, на крају успели да тријумфују са 4:3. Екипа Детроита је сјајно отворила утамицу, забивши три гола већ у првој трећини. Прва два поготка постигли су Дацјук и Рафалски, искористивши предност играча више. Хелм је у последњем минуту тог дела игре довео Детроит до убедљивих 3:0.

У другом минуту друге трећине на семафору већ је стајало 4:0 за Ред вингсе, а стрелац је био Холмстром. Ништа није наговештавало да ће до краја меча ипак бити виђена неизвесна утакмица.

Прво је Финикс у седмом миинуту искористио играча више, када је Врбата смањио убедљиву предност противника на 4:1. Права драма почиње у последњем периоду, када Доан користи играча више и смањује на 4:2, да би исти играч у деветом минуту, другим поготком смањио минус Финикса на само један гол. Ипак, Финикс није имао снаге за тотални преокрет, тако да је 4:3 остао коначан резултат меча.

Друга екипа источне конференције, Филаделфија флајерси, успели су да изједначе у серији против Бафало сејберса. После изненађења које им је Бафало приредио у првом мечу, момци из Филаделфије нису допустили да им се слично понови.

У веома узбудљивом мечу виђено је чак девет голова, где је Филаделфија на крају тријумфовала са 5:4.

Прва трећина била је права посластица за гледаоце где је виђено чак шест погодака. Тај део игре завршен је резултатом 3:3.

У "унакрсној ватри", Жиро је у четвртом минуту довео Филаделфију до предности, док је смо два минута касније Ванек изједначио, искористивши играча више. Карсило је само минут касније поново довео Филаделфију до новог вођства, док су Сејберси поново преко Ванека са играчем више изједначили. Онда први пут у вођство долази Бафало преко Секере у 12, минуту, да би за мање од минут Ван Ремиздјук изједначио.

Кључна у победи Филаделфије била је друга трећина, коју су Флајерси добили са 2:0. Стрелци су били Леино у 13 минуту, када је његова екипа имала играча више и Бриер два минута касније. У тим тренуцима Флајерси су имали предност од 5:3.

Последњи гол на мечу постигли су Сејберси у шестом минуту последње трећине, када су смањили на 5:4. После тога момци из Бафала нису успели да изједначе резултат и одведу меч у продужетке. После две утакмице у серији, Филаделфија и Бафало имају по једну победу.

Тоталну катастрофу доживела је екипа Сан Хозе Шаркса, која је изгубила са 4:0 од Лос Анђелес кингса.

После прв трећине Кингси су имали предност од 2:0, а голове у том делу игре постигли су Џонсон и Доти, оба у ситуацијама када је њихова екипа имала играча више.

Свој други погодак Доти је постигао у другој трећини, док је коначан реултат постигао Клифорд у петом минуту последње четвртине. Тако су и Кингси успели да направе брејк у гостима и изједначе у серији на 1:1.

Резултати одиграних мечева:

Бостон - Монтреал 1:3, у серији 0:2

Детроит - Финикс 4:3, у серији 2:0

Филаделфија - Бафало 5:4, у серији 1:1

Сан Хозе - Лос Анђелес 0:4, у серији 1:1

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво