Каси црвена мајица

Мало је недостајало па да се репрезентативац крагујеваког Радничког Жолт Дер у два дана два пута попне на победнчико постоље на трци Око Грке (категорија 2.2). У генераланом пласману возача до 23 године Каса је четврти, а Зекавица пети.

Мало је недостајало па да се репрезентативац крагујевачког Радничког Жолт Дер у два дана два пута попне на победничко постоље на трци „Око Грчке" (категорија 2.2). После победе у другом делу друге етапе, Дер је сјајно финиширао пред циљем треће етапе у Делфима после 141 км вожње, али је на 100 метара до циља - пао.

"Сигурно би се нашао на постољу, био је у одличној позицији", каже селектор репрезентације Радиша Чубрић. "Али, то је тако, кад год је масован спринт ризик је и да се падне. Веома сам задовољан како се развија трка, уписали смо осам светских бодова, имамо двојицу возача, Дера на седмом и Хасановића на осмом месту у генералном пласману што је изванредно! Надам се добрим вестима до краја трке. Честитам и Шмелцеровићу, Јовановићу и Каси који су скоро 100 км били у бегу. Највише је профитирао Каса који је освојио сва три брдска циља и био други на другом пролазном циљу и обукао је црвену мајицу за најбољег брдског возача".

Победио је Немац Шефер са секундом предности у односу на Шпанца Ровиру који је за треће место одспринтао Кратохвила (Чешка) и групу од укупно четири возача. Хасановић је завршио на 13. месту са три секунде заостатка док је Дер добио време за 23. место са 19 секунди слабијим временом. Пласман осталих српских бициклиста у трећој етапи: 28. Зекавица + 19 секунди, 42. Прокић + 1,49 минута, 45. Каса + 1,53, 50. Миливојевић + 2,09, 51. Станковић, 52. Спасић - обојица у времену Миливојевића, 63. Јовановић + 4,19, 67. Стевић + 4,38, 72. Марић +5,49, 76. Шмелцеровић + 7,27 минута заостатка итд.

У генераланом пласману возача до 23 године Каса је четврти, а Зекавица пети. Иван Стевић је други у генералном пласману по бдовима и седми у укупном пласману брдских возача.

Грк Тамуридус носиће жуту мајицу у четвртој етапи од Делфа до Маратона (172,4 км) у времену 10:12,20 часова. Други је Шафер са секундом заостатка, а трећи Фотен са 47 секунди слабијим временом. Позиције српских бициклиста у укупном поретку: 7. Дер + 1,48 минута заостатка, 8. Хасановић + 1,59, 42. Каса + 5,21, 43. Зекавица + 5,28, 46. Станковић + 6,06, 48. Спасић + 6,12, 49. Миливојевић + 6,24, 54. Стевић + 7,18, 56. Прокић + 7,31, 60. Јовановић + 8,26, 75. Шмелцеровић + 12,30, 80. Марић + 13,41 минут заостатка итд. Укупно 110 бициклиста у каравану.

Трка „Око Грчке" има укупно пет етапа и око 650 км и циљ је 17. априла у Атини. У репрезентацији Србије су Жолт Дер, Предраг Прокић, Горан Шмелцеровић и Дејан Марић (Раднички, Крагујевац), Александар Миливојевић и Марко Станковић (Металац, Краљево).

У екипи Партизан „Пауер мув" су Иван Стевић, Есад Хасановић, Драган Спасић, Јован Зекавица, Небојша Јовановић и Фотиос Антонаракис (Грчка).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво