Зорана и Андрија у финалу

Златни стрелци упуцали финале. Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Андрија Златић обезбедили су учешће у финалу овогодишњег Светског купа почетком новембра у месту које ће накнадно бити одређено.

Зорана Аруновић се у завршно такмичење пласирала захваљујући титули коју је у дисциплини ваздушни пиштољ освојила на Првенству света у Минхену прошле године. Други наш представник у финалу Андрија Златић је у дисциплини ваздушни пиштољ победио на Светском купу у јужнокорејском граду Шангвону и тренутно је први на листи са 24 бода.

Шансу да се на крају пласира у финале и гађа за Кристални глобус ИССФ има и Ивана Максимовић, након што је у Јужној Кореји освојила бронзу ваздушном пушком. Тренутно је шеста са 20 бодова.

Српски стрелци освојили су до сада 12 кристалних глобуса за победе у финалу Светског купа. Највише трофеја - шест, освојила је Јасна Шекарић: 1988. (два), 1990, 1996, 1999. и 2005. Горан Максмимовић има три (1988, 1990. и 1991), а по један имају Лидија Михајловић (2009.), Стеван Плетикосић (1991) и Немања Миросављев (1995).

Преостала два Светска купа у 2011. одржаће се од 14. до 22. маја у Форт Бенингу (САД) и Минхену од 16. до 23. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара