Слохокеј лига - полуфинале

Црно-бели повели

Оклопници Партизана преслишали Марибор. У првој полуфиналној утакмици Слохокеј лиге хокејаши Партизана декласирали су актуелног шампиона са 7:1. Реванш се игра у среду у Марибору. Евентуална мајсторица је 19. фебруара у Пиониру.

Партизан води против Марибора са 1:0. Направљен је први корак ка финалу, међутим, још није све готово. Следи реванш у Марибору где мора да се докаже квалитет. Црно-бели су савладали актуелног шампиона овог такмичења у леденој дворани Пионир са великих 7:1. Ово је био само убедљиви реванш за поразе у претходном финалу и мечу из првог дела сезоне. Тада су хокејаши нашег шампиона први пут лед напустили погнуте главе.

Пут ка победи трасирао је Марко Миловановић са два гола у првој трећини. У стрелце су се још уписали и Уле, Терликар, Ковачевић, Вучуревић и Раковић. Утешни погодак за тим који је прошле сезоне водио садашњи тренер Партизана Павел Кавчиц постигао Ивануша. 

Следи реванш у Марибору и нимало лак задатак да се ова финална серија заврши у два меча. Шампион је рањен, на коленима, али још није поражен.

"Ништа није лако у полуфиналу, иако смо убедљиво победили. Можда смо мало пали после два брза гола, али смо се дизали током меча. Знамо шта нас чека у Марибору, идемо тамо спремни. У реваншу ће победити екипа са бољом концентрацијом и дисциплином", рекао је тренер Партизана Павел Кавчиц новинарима после утакмице.

Нападач црно-белих Марко Ковачевић рекао је да је екипа до победе дошла теже него што показује резултат.

"Ништа још није готово. Марибор је веома тежак ривал, одлично игра код куће. Покушаћемо да завршимо серију већ у Марибору како бисмо одморни дочекали финале", закључио је Ковачевић.

У другом полуфиналном дуелу Олимпија је савладала екипу Тим Загреб са 10:0.

Реванши се играју у среду, у Марибору и Загребу, а у финале ће се пласрати екипе које прве стигну до две победе.

  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара