Најбоља је Србија

Наши куглаши окићени медаљама враћају се из Естоније. Србија је са два златна и једним сребрним одличјем најуспешнија нација 19. појединачног сениорског и 9. јуниорског Светског купа у куглању, одржаног у естонској престоници Талину. Јуниори освојили два злата Ливија Санто у Тоберт Ерњеши, док је Вилмош Заварко освојио сребро у сениорској конкуренцији. Учествовало је 13 селекција.

Од четворо српских учесника, троје је освојило медаље. Јуниорка Ливија Санто и јуниор Роберт Ерњеши освојили су златне трофеје, док се Вилмош Заварко окитио сребром у сениорској конкуренцији. Учествовали су представници 13 земаља.

У омладинској конкуренцији захваљујући 600 чуњева Ливије Санто и 621 чуњем Роберта Ерњешија, Србија је убедљиво прва испред Хрватске и Словеније, а у сениорској конкуренцији друга иза Словачке, а испред Мађарске.

"Ми смо уз много напора, захваљујући пре свега подршци Министарства за омладину и спорт, отишли на Светски куп са само четворо учесника. Освојили смо три медаље, од чега две златне, и по томе смо далеко одмакли осталим учесницима. На пример, Хрвати су дошли са 11 такмичара и комплетним стручним штабом и уложили у ову акцију неколико десетина хиљада евра, а освојили су четири бронзе. Словенци су имали осморао такмичара и још неколико чланова стручног штаба и припала им је једна бронза. Свима нам је пријао апалуз којима су испраћени наши такмичари и такмичарке, свет уме да цени мајсторство", рекао је председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације Урош Драгојловић.

Врхунску игру пружило је све троје српских представника. Ливија Санто је играла изузетно сигурно и прецизно, одавно није тако успешно држала десни лох и била сигурна у чишћењу. Роберт Ерњеши је, уз неоспорни таленат, показао и невероватну борбеност и упорност, па је добио овације препуног гледалишта на крају финала. Вилмиш Заварко је и даље број један у свету, али у Талину је велики дан имао Словак Иван Чех.

"Једини проблем са којим смо се суочили у куглани саграђеној у старој циглани био је недостатак простора за загревање, а Заварко без једночасовног загревања не излази на стазе. Недостајало му је свежине против Чеха и остао је на 604 чуња. Не смемо да будемо незадовољни и да оптерецјујемо Вилија да стално мора да буде најбољи. Он јесте број један у свету и изгубио је са одличним резултатом, јер су пресудиле нијансе", рекао је селектор наше репрезентације Милош Поњавић, истакавши да су јуниори на најлепши начин представили српску куглашку школу.

Биланс медаља на Светском купу у Талину:

1. Србија 2 1 0 3

2. Пољска 1 0 1 2

3. Словацка 1 0 0 1

4. Мађарска 0 1 1 2

5. Аустрија 0 1 0 1

6. Естонија 0 1 0 1

7. Хрватска 0 0 4 4

8. Словенија 0 0 1 1

9. Францсука 0 0 1 1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара