Ана Фенингер освојила злато

Ана Фенингер је постигла највећи успех у каријери освојивши златну медаљу у суперкомбинацији на Светском првенству. Сребро је отишло Тини мазе из Словеније док се на победничком постољу нашла и Ања Персон из Шведске.

Аустријанка Ана Фенингер тријумфовала је у суперкомбинацији на Светском првенству у Гармиш-Партенкирхену.

Фенингерова је до највећег успеха у каријери дошла у времену од 2:43.23 минута након такмичења у спусту и слалому.

Друго место, са заостатком од девет стотинки, заузела је Тина Мазе из Словеније, док се на трећи степеник победничког постоља попела Швеђанка Ања Персон, која је тако дошла до своје десете медаље на Светским првенствима.

Двадесетједногодишња Аустријанка је тако свом тиму донела друго злато у Гармишу, пошто је три дана раније Елизабет Гергл освојила титулу светске шампионке у супервелеслалому.

Управо Герглова је била водећа после првог спуста, пошто је водила испред Доминик Жисин из Швајцарске и Персонове, а пратиле су их Фенингерова и још једна Швајцаркиња Лара Гут. Пре него што је ред дошао на најбољих пет скијашица из прве рунде вођство је држала одлична Мазеова која је имала десето време у спусту.

Гутова је кренула фантастично, и дуж стазе је успевала да повећава своју предност у односу на Словенку, али је направила грешку, која се окончала спектакуларним падом и незавршеном трком. Швајцаркиња, која је ове године забележила једну победу у Светском купу, је, срећом, успела да се врати на ноге, али је остала без пласмана.

Следећа је била Фенингерова, која је била одлична у првом и последњем делу стазе, а иако је изгледало да је изгубила мало времена, то се није десило и померила је Тину Мазе са трона. После је прво Персонова морала да се задовољи трећом позицијом, док је Жисинова имала четврто време, да би Герглова на крају направила неколико грешака које су је успориле и дошла је до пете позиције.

Шесто место на другом такмичењу скијашица у Гармишу заузела је одлична Швајцаркиња Денисе Фејерабенд, испред Џулије Манкузо из Сједињених Држава, Италијанке Јохане Шнарф, Марусе Ферк из Словеније и Норвежанке Смисет Лоте Сејерстед, која је у четвртак направила велико изненађење најбољим временом на другом тренингу.

Миљеница домаће публике и олимпијска шампионка у суперкомбинацији Марија Риш имала је тек 11. време у петак, али је било питање да ли ће се уопште појавити на стази због болести. Њена највећа конкуренткиња у борби за велики Кристални глобус Американка Линдзи Вон је била 12. после спуста, али је одлучила да се не такмичи потом у слалому јер се још увек није опоравила од пада на тренингу прошле недеље, а приоритет јој је одбрана титуле у спусту.

Светско првенству у Гармиш-Партенкирхену се наставља у суботу спустом у конкуренцији скијаша, док скијашице у недељу очекује трка у истој дисциплини.

Резултати суперкомбинације:
1. Ана Фенингер (Аустрија) 2:43.23
2. Тина Мазе (Словенија) + 0.09
3. Ања Персон (Шведска) + 0.27
4. Доминик Жисин (Швајцарска) + 0.67
5. Елизабет Гергл (Аустрија) + 0.89
6. Денис Фејерабенд (Швајцарска) + 1.28
7. Џулија Манкузо (САД) + 1.33
8. Јохана (Италија) + 1.36
9. Маруса Ферк (Словенија) + 1.77
10. Смисет Лоте Сејерстед (Норвешка) + 1.79

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво