Куглање

Тежак жреб за сениоре

Двоје српских сениора, Вилмош Заварко и Невенка Јоковић, нису имали среће у жребу на куглашком Светском купу у естонском граду Талину.

Заварко, двоструки светски шампион из Рицинга прошле године и светски рекордер, за противника је добио светског вицешампиона из Бањалуке 2008. Словенца Митју Горника, док Јоковић није могла да прође горе, пошто јој је ривалка тренутно најбоља куглашица света Словенка Барбара Фидел, победница Светског купа из Ријеке 2009. и светска шампионка из Рицинга 2010.

Јуниорски српски тандем прошао је много боље. Ливија Санто играће против Македонке Биљене Гијевске, а Роберт Ерњеши против Француза Жилијена Шмита.

"Не само да су Јоковићева и Заварко добили тешке ривале, већ је Заварку тежак жреб до краја, пошто су у доњем делу и Хрват Марио Мушанић, победник Светског купа 2009, сјајни Чех Котиза или Мађар Немеш. За бронзу Заварко мора да победи Горника и потом у четвртфиналу бољег из меча Аустријанца Михаела Хехенбергера и Македонца Димитра Димитровског. Јоковићева, уколико прође Барбару Фидел игра са победницом меча између Хрватице Маријане Лиовић и Италијанке Аделе Ајнхаузер", изјавио је селекор сениорске репрезентације Србије Милош Поњавић.

"Јуниори су у бољој позицији, јер имају отворен пут скоро до финала", додао је он.

Укупно ће играти 63 куглаша и куглашице у сениорској и јуниорској конкуренцији.

На Светском купу за сениоре у Ријеци 2009. Србија је освојила две бронзане медаље (Данијел Тепша и Невенка Јоковић) и у бодовању нација била је друга иза Немачке, а испред Хрватске.

У јуниорској конкуренцији Вилмош Заварко је 2009. у Ријеци убедљиво тријумфовао, а Србија је у бодовању нација била прва испред Немачке и Словачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво