Пантери шампиони Србије

Панчевци могу да буду поносни на своје Пантере, који су у суботу постали нови јуниорски шампиони Србије у америчком фудбалу. У финалном мечу, Пантери су на гостовању у Крагујевцу савладали екипу Дивљих вепрова из тог града резултатом 31:32. Најбољи играч финалног меча ранинг бек Панчеваца Стефан Дедеић.

Пантери (Panthers) из Панчева јуниорски су прваци Србије у америчком фудбалу. Они су у финалној утакмици савладали екипу Дивљих вепрова (Wild Boars) из Крагујевца, резултатом 31:32, по четвртинама 12:7, 7:12, 0:7, 12:6.

Финални меч јуниорске лиге играо се у суботу на стадиону ФК "Сушица" у Крагуејвцу пред око 1.000 гледалаца, који су направили сјајну атмосферу.

По неизвесности меч је могао да стане уз раме са утакмицама које се виђају у америчкој НФЛ лиги, а победник је одлучен 30 секунди пре краја.

Цео меч је обиловао узбуђењима, а екипе су се често смењивале у вођству. Права драма је настала у последњих пет минута утакмице.

Најпре је, при вођству Панчевачких Пантера од 32:25, ранинг бек те екипе, Стефан Дедић, пресекао пас квотербеку Крагујевачких Дивљих вепрова Стефану Стефановићу.

Чинило се тада да су то били последњи трзаји Крагујевчана и да ће се тешко та екипа вратити у меч. Међутим, већ у следећем нападу гостију, одбрана Верпова је исфорсирала фамбл квотербека Пантера, Миленковића.

У неких минут и по, десиле су се две велике акције одбрана, које су и једни и други чекали цео меч.

Вепрови су успели да после акције Стефановића и Петровића, постигну тачдаун и да смање заостатак за Панчевцима на један поен.

Видело се тада колико глупост у финишу може да кошта један тим. Поред очајног извођења екстра поена (до тог тренутка 1 од 4), Вепровима није требала неспортско понашање после постигнутих поена.

Лопта за екстра поен је постављена 15 јарди иза, а домаћи затражили тајм аут. Уместо несигурног шутера, покушали су да поентирају за два поена са линије од 17 јарди. Нису успели.

Време је тада радило са Пантере, а све је било готово 30 секунди пре краја, када је, при резултату 32:31 за Пантере, и лошем панту при четвртом покушају, одбрана Крагујевчана лоше одреаговала, додирнула лопту, која се докотрљала у руке гостију.

Био је то увод у велико славље играча и навијача Пантера, који су заслужено освојили трофеј намењен најбољој јуниорској екипи америчког фудбала у Србји.

Најбољи играч на мечу био је ранинг бек Пантера, Стефан Дедеић, који је сјајно играо и у одбрани и у нападу, и који је постигао четири тачдауна.

"Одиграо сам добро, али је ово успех целог тима. Били смо сконцетрисанији у финишу и то нам је донело победу. Меч је дефинитивно одлучен, када смо после панта успели да повратимо напад. Пресрећан сам због титуле", рекао је Дедеић по завршетку меча.

Медаље финалистима и трофеј "Вељка Макојевића" учесницима финала је поделио потпредседник Српске асоцијације америчког фудбала Душан Обрадовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара