У Београду 1.500 каратиста света

Шампионат света у каратеу, 20. по реду, биће одржан од 27. до 31. октобра у Београдској арени уз учешће више од 1.500 такмичара из око 100 земаља, саопштили су организатори планетарне смотре.

Председник Карате федерације Србије Зоран Јерковић истакао је да је до сада 89 земаља потврдило наступ својих такмичара на шампионату и додао да ће предстојеће првенство "по много чему бити специфично".

"На Шампионату у Београду биће примењени нови такмичарски стандарди. Надметање ће први пут трајати пет дана, током прва три водиће се елиминационе борбе, док су за 30. и 31. октобар заказане борбе за медаље", најавио је Јерковић.

Он је нагласио да ће Првенство света пратити чланови комисије Међународног олимпијског комитета, који ће се упознати са стањем у каратеу и могућношћу да постане олимпијски спорт.

"Надам се да ће наши такмичари успети да освоје планирана одличја и да ћемо задржати високи рејтинг", поручио је Јерковић на конференцији за новинаре у Прес центру Удружења новинара Србије.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Србије Славиша Златановић напоменуо је да је то министарство "финансијски и на сваки други начин" помогло одржавање Првенства.

"Препознали смо да је у питању велики догађај чији су актери врхунски спортисти. Посебно нам је драго што је карате један од најмасовнијих спортова у нашој земљи", истакао је Златановић и такмичарима пожелео "леп провод у Београду".

Потпредседник КФС-а Драгослав Стојковић подсетио је да је наша "кућа каратеа" пре 12 година организовала Европско првенство у дворани Пионир.

"Сада се први пут суочавамо са организацијом у овако великим простору као што је Београдска арена. Убеђен сам да ћемо упешно обавити веома захтевне задатке", рекао Стојковић и додао да ће маскота шампионата бити јежић Боцко.

Репрезентативци Србије тренутно се налазе на завршним припремама у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара