Шахисти 33, шахисткиње 26.

У последњем колу шаховске Олимпијаде, мушка репрезентација Србије изгубила је од Холандије 3:1 и заузела 33. место, а истим резултатом шахисткиње су поражене у дуелу са трећом екипом Русије, па су такмичење завршиле на 26. позицији.

Пораз шахиста могао је да се очекује, јер су Холанђани објективно јачи, а шахисткиње су први пут подбациле и изгубиле од тим од којег су боље.

На тај начин су обе наше селекције неуспешно завршиле такмичење и заузели места која су доста испод њихове стартне позиције одређене на основу просечног рејтинга.

У мушкој конкуренцији златну медаљу је освојила Украјина, једина селекција која није доживела пораз Са осам победа и три нерешена резултата Украјинци су сакупили 19 бодова, бод више од прве екипе Русије, која је по рејтингу била први фаворит. Бронзана медаља је припала Израелцима, који имају 17 бодова.

У конкуренцији шахисткиња, злато је припало првој екипи Руисје, која је забележила свих 11 победа и такмичење завршила са максимална 22 бода. Сребрна медаља припала је Кини, која има 18 бодова, а бод мање има Грузија, којој је припала бронзана медаља.

Холандија - Србија 3:1
Лук ван Вели - Никола Седлак 1:0 (57)
Александар Ковачевић - Ервин Лами реми (27)
Аниш Гири - Бојан Вучковић реми (67)
Иван Иванишевић - Данијел Стелваген 0:1 (58)

Русија 3 - Србија 3:1
Баира Каванова - Наташа Бојковић 1:0 (51)
Ирина Чолушкина - Светлана Безготова 0:1 (65)
Јекатерина Кабанова - Анђелија Стојановић 1:0 (42)
Марија Ракић - Ајсила Јакупова 1:0 (46)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво