Бициклизам

Стевић: Нема стајања

Капитен бициклистичке репрезентације Србије Иван Стевић рекао је да је пласман на Светско првенство у Аустралији велики успех, али је истакао да екипа и на том такмичењу жели да направи добре резултате.

"Сама чињеница да смо се квалификовали на СП чини нас победницима. Светско првенство је лутрија и тешко је прогнозирати резултат. Знам да ће цела екипа дати максимум, а уз мало среће надам се да ћемо направити добре резултате", изјавио је Стевић на конференцији за новинаре уочи одлашка у Аустралију.

У екипу Србије ће на СП у Мелбурну, поред Стевића, бити Есад Хасановић, Жолт Дер и Јован Зекавица.

"Доказаћемо да смо заслужили да се нађемо на Светском првенству и сигуран сам да се нећемо обрукати. О томе каква ће бити конкуренција сведочи и податак да ће се за златну медаљу борити такмичари из најмање 20 земаља. Имамо спремне возаче који могу да се такмиче у Аустралији", навео је селектор репрезентације Србије Радиша Чубрић.

Шампионат у Мелбурну почиње 29. септембра, а завршава се 3. октобра.

Од репрезентативаца Србије први ће се 30. септембра такмичити Хасановић (хронометар), а дан касније Зекавица ће возити друмску трку за бициклисте до 23 године. Последњег дана шампионата, Стевић,

Хасановић и Дер возиће друмску трку.

Председник Бициклистичког савеза Србије Драган Достанић захвалио се министарству за дијаспору Србије на помоћи у организацији пута и боравка репрезентације у Аустралији.

Помоћник министра за дијаспору Вукман Кривокућа казао је да верује да ће бицклисти на прави начин представљати Србију и пожелео екипи да направи добар резултат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво