Читај ми!

Пиперски: Верујемо у освајање медаља на Европском првенству у боксу у Београду

Селектор мушке боксерске репрезентације Милан Пиперски рекао је да верује да ће његови изабраници освајати медаље на Европском првенству које се одржава од 18. до 28. априла у београдској хали "Александар Николић".

Мушку селекцију Србије предводи прослављени српски боксер, који је у каријери активног боксера имао и титуле првака државе као и свесловенског првака.

"Дошло је на време и за дуго очекивано Европско првенство у Београду за које смо се доста спремали. Надам се да ћемо пребродити све кризе које су нормалне у оваквим ситуацијама и да ћемо остварити најбољи могући успех за Србију. Бокс је индивидуални спорт и што би се рекло, свако је кројач своје судбине", рекао је Пиперски.

Селектор је навео да су момци углавном тренирали максимално, не само на овим припремама него генерално и неколико година уназад.

"То се посебно односи на неколико појединаца који су стварно испоштовали сваки позив, сваки тренинг и сваки наступ. Тако да сигуран сам да ће се сав њихов труд исплатити", додао је Пиперски.

На списку селектора Пиперског и тренера Хорхе Луис Фромете Матоса за учешће на Европском првенству у српској престоници налазе се: Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Тамир Галанов, Стефан Цамовић, Назиф Сејди, Вахид Абасов, Јован Николић, Алмир Мемић, Растко Симић, Вељко Ражнатовић, Садам Магомедов, Душан Велетић.

"Боксовати у својој држави је са једне стране благо оптерећење с обзиром да смо домаћини и имамо пуно обавеза. Са друге стране је велико олакшање јер боксујете пред својом публиком за коју се надамо да ће да нас подржи у што већем броју. Овом приликом бих и да позовем све љубитеље бокса и генерално спорта да дођу и да подрже наше момке и наравно да уживају у врхунском боксу. Надам се да ће публика препознати квалитет наших боксера и видети са колико крви, жара и снаге се освајају медаље. Колико ће бити медаља не знам, али знам да су сви момци максимално спремни и фокусирани ка најбољем учинку", истакао је Пиперски.

Србија и Београд су били домаћини Светског првенства за сениоре у Београду 2021. Сад је на реду и Европско у обе сениорске конкуренције, а наредне године и Светски шампионат за боксерке.

"То само говори да смо земља бокса и да смо озбиљни организатори. Драго нам је што можемо да будемо поносни на нашу земљу и Боксерски савез Србије", подвукао је Пиперски.

Искусни стручњак је рекао да му, док је био активан боксер, никад није пало на памет да ће једног дана постати селектор репрезентације Србије.

"Тренери који су били са нама и који су још увек ту су ми помогли доста у улози селектора, не бих сад све да их набрајам, али сви успеси које смо постигли су захваљујући и њима јер не можете све сами постићи. Јако је важан тимски рад, слога и мотивација. Са многим нацијама смо тренирали што је такође доста помогло. Захвалио бих се овим путем личним тренерима наших репрезентативаца као и тренерима саме репрезентације који су ангажовани од Боксерског савеза", закључио је Пиперски.

Прве борбе на првенству Европе у боксу заказане су за 18. април са почетком од 15.00. Првог дана такмичења биће одржано 10 борби, а од 19.00 је свечана церемонија отварања са богатим програмом, спектакл који је својствен боксерским манифестацијама у организацији БСС.

Од 19. до 25. априла борбе ће се водити у две сесије у два ринга истовремено, прва сесија почиње од 15.00, друга од 15.00 и 17.00 сваки дан, до 26. априла кад је дан паузе. Финала су заказана за 27. и 28. април.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво