Читај ми!

Боксери Србије одрадили припреме на Златибору за ЕП, следи финиш на Кошутњаку

Српски боксери су на Златибору одрадили претпоследњу фазу припрема за шампионат Европе у Београду, који ће се одржати од 18. до 24. априла.

Након врхунских припрема које су имали у Русији, затим учешћа на такмичењу “Београдски победник” уследио је одлазак на Златибор где је мушки тим Србије ухватио залет за завршну фазу припрема за шампионат “Старог континента”.

Под будним оком селектора Милана Пиперског и тренера Хорхеа Фрометеа на припрема су били: Раде Јоксимовић 48кг, Омер Аметовић 51кг, Тамир Галанов 54 кг, Алексеј Шендрик 63.5кг, Стефан Цамовић 60кг, Сејди Назиф, 63.5кг, Вахид Абасов 67кг, Јован Николић 71кг, Алмир Мемић 75кг, Артјом Агејев 80кг, Вељко Ражнатовић 86кг, Садам Магомедов 92кг, Владан Бабић 92+ кг, Душан Велетић 92+кг, Семиз Аличић 67кг и Ратко Симић 80кг.

"Веома смо задовољни досадашњим делом припрема. С обзиром на велики траг који смо оставили у српском боксу, веома смо амбициозни и пуни самопоуздања. Сигуран сам да ће ови момци дати свој максимум како би освојили што више медаља на Европском првенству" рекао је селектор Пиперски.

Верујемо у Боксерски савез и Србију. Пре две године је одлично организовано Светско првенство у Београду и не сумњамо да ће и на Европском првенству бити иста ситуација и да ћемо доста медаља освојити, нагласио је он.

"Што се тише здравственог билтена, нисмо баш имали среће са здрављем, али трудимо се да санирамо све повреде како би сви наши боксери били спремни пред почетак такмичења. Селимо се у Београд где настављамо даље са припремама”, поручио је Пиперски.

Финале припрема наставља се у Београду где ће репрезентација Србије боравити у бокс кампу на Кошутњаку, уз велики број страних репрезентација које су дошле раније у српску престоницу како би се што боље припремиле за једно од најважнијих такмичења у олимпијском боксу.

“Камп на Кошутњаку је завршни део припрема, радиће се специфични тренинзи бокса. Са пуно вере, надахнућа и мотивације улазимо у првенство Европе и надамо се најбољем. Још једна од битних ствари јесте и норма за Олимпијске игре у Паризу, за сада их имамо три и надамо се да ће их бити још. Очекујемо бар још једну, да буде нерешено – две у мушкој и две у женској конкуренцији”, закључио је селектор Пиперски.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво