Спорт уживо: Лампард најурио старицу

Френк Лампард истерао из стана 100-годишњу прабабу бивше супруге. Упад навијача Борусије из Дортмунда у срце "непријатељске територије". Алмир Гегић, српски фудбалер за којим се трага због наводне умешаности у намештање резултата, предао се полицији у Италији. Светислав Пешић нови тренер немачког Бајерна. Полиција обезбеђује учеснике Купа афричких нација. Оперисана скијашица Мартина Шилд.

23.15 - Реал тешко дошао до победе против Алкоркона у Купу Шпаније. "Галактикоси" меч добили са 3:0, али први гол дали тек у 71. минуту када је Ди Марија затресао мрежу. Остала два поготка постигао Каљехон у 89. и 91. минуту. У осталим мечевима шпанског купа постигнути су следећи резултати: Бетис - Ваљадолид 3:0, Осасуна - Спортинг Хихон 2:0, Рајо Ваљекано - Лас Палмас 0:0, Реал Сосиједад - Кордоба 2:2, Малага - Касерано 0:1.

23.00 - Фудбалери Астон Виле савладали су на домаћем терену екипу Рединга са 1:0, док су Сандерленд и Квинс Парк Ренџерс одиграли нерешено 0:0, у првим утакмицама 14. кола енглеске Премијер лиге. Астон Вила је заслуженом победом над директним конкурентом у борби за опстанак побегла из опасне зоне. Гол за тим из Бирмингема постигао је Кристијан Бенетеке у финишу меча.

22.45 - Лацио је наставио са одличним играма ове сезоне. У одложеној утакмици римски клуб је на свом стадиону савладао Удинезе са 3:0. Голове су постигли Гонзалес, Клосе, Ернанес.

22.20 - Фудбалери Борусије Дортмунд и Фортуне Диселдорф играли су вечерас нерешено 1:1, док је Хамбургер савладао Шалке са 3:1, у утакмицама 14. кола немачке Бундес лиге. Репрезентативац Србије Невен Суботић провео је свих 90 минута на терену у дресу тима из Дортмунда.

21.45 - Одбојкаши Клека успели су да из Купа Србије избаце екипу Партизана победивши са 3:1. Спартак је био убедљив против Железничара, док је Војводина у гостима савладала Младеновац.

21.30 -  Нема мира у француској репрезентацији. Таман када помислите да су се после ере Рејмонда Доменека и Лорана Блана страсти смириле, нови потреси у редовима бивших светских и европских првака. Овога пута у клинчу су се нашли селектор Дешам и дефанзивац Роме Филип Мексес. Француски селектор образложио је одлуку да не позове Мексеса у репрезентацију изјавом да играч није у доброј форми. Са друге стране првотимац Роме поручио селектору да везе нема са фудбалом. „Његови изговори су смешни. Нека се бави репрезентацијом на свој начин, али мене нека остави на миру. Коментар да не играм јер сам у лошој форми је очајан", сматра Мексес.

21.15 - Светска фудбалска федерација (ФИФА) саопштила је у уторак да је потписала уговоре са две фирме које је одабрала за експерименте са технологијом на гол линији пред Светско првенство клубова у Јапану. Систем "Голреф" (ГоалРеф - гол судија) користи магнетно поље и посебан балон, а биће испробан на стадиону Јокохама у децембру. Други систем, популарно Око соколово, које се користи у тенису и заснива се на коришћењу камера, користиће се на стадиону Тојота.

20.50 - Дисциплинска комисија Европске фудбалске федерације казнила је нападача украјинског Шахтјора Луиза Адриана са једном утакмицом неиграња. Разлог је, наравно, погодак који је Бразилац постигао у Лиги шампиона против Нордсјеланда, који се драстично коси са основним нормама фер-плеја. Уместо да пусти лопту противнику, коју је његов саиграч Вилијан покушао да им врати, Адриано је узео лопту, „преварио" противнчког голмана и постигао погодак. Његов погодак наишао је на глобалну осуду и згроженост. Бразилац се накнадно јавно извинио због свог потеза. Луиз Адриано ће пропустити утакмицу наредног кола, у којој ће Украјинци угостити Јувентус.

20.00 - Нови сензационални прелазак из Интера у Милан је на помолу. Весли Снајдер одбио да потпише нови уговор са Интером којим би му била смањена плата са 210 на 170 хиљада евра, па је тај клуб спреман да га прода у јануару. Милан је веома заинтересован за сјајног Холанђанина, као и Манчестер Јунајтед, а кључну реч у трансферу могла би да има Снајдерова супруга која ужива у животу у Италији.

19.45 - Никола Пековић иако у Америци важи за једног од бољих центара, није успео да заустави крилног играча Голден Стејта Херисона Бернса. Овај кошаркаш закуцао је преко црногорског центра, а његов потез сигурно ће се наћи на "Топ 10" ове недеље.

19.32 - Овако су изгледали фудбалери Барселоне непосредно по окончању прошлосезонског дуела са Челсијем, који је означио и крах нада каталонског тима да ће одбранити европски трон. Након овог сусрета Пеп Гвардиола је преломио и донео одлуку да напусти Барселону, барем привремено...

19.30 - Лопта као да је пекла дланове кошаркаша Доњецка и Дњепра последњих 12 секунди меча, па после велике борбе нису могли да је ухвате. При резултату 60:60, у последњем нападу играчи Дњепра су испустили лопту. Обе петорке су се бацале по паркету, али лопта је клизала из руку кошаркаша, да би је ухватили тек када је истекло време. У продужетку до победе је дошао Доњецк резултатом 80:68.

19.23 - Новак Ђоковић је баш уживао у Бразилу. Овај видео-снимак то само додатно потврђује...

18.45 - Не памти се када је у претходних неколико деценија Милан имао слабију екипу од ове. Распродајом најбољих играча остале су празнине које је тешко попунити. „Росо-нери" су почели да вуку неке контроверзне потезе не би ли макар мало спасили сезону. Како преносе италијански медији, челници Милана покушавају да добију дозволу за 15-годишњег суперталентованог Хакима Мастура да заигра у Серији А. Према важећим правилимиа играчима млађим од 16 година забрањено је да играју у Серији А, али Милан ће покушати да направи изузетак.

18.40 - Френк Лампард је сјајан фудбалер. Чини се ништа више од тога. Фудбалер Челсија дословно је избацио стогодишњу прабабу своје бивше супруге из стана у Барселони. И поред 890 хиљада евра које прима месечно само од уговора са Челсијем, енглеском фудбалеру је затребало и 350 хиљада евра које је добио продајом стана у каталонској престоници који је некада делио са некадашњом супругом Еленом Ривас. Чињеница да је у њему живела Тереса Канете, 100-годишња прабаба Елене Ривас, није га превише потресла.

18.20 - Око пет хиљада навијача екипе АИК из Штокхолма стигло је на популарну Расунду са алатом у рукама - бушилицама, ашовима, шрафцигерима, кљештима... Управа клуба позвала је навијаче да дођу и узму сувенир са стадиона вољеног клуба, који ће ускоро бити срушен. АИК и репрезентације Шведске ће своје мечеве играи на новоизграђеној „Френдс арени". Расунда је била домаћин легендарне финалне утакмице на Светском првенству 1958. године, када је Бразил узео прву од својих пет светских титула.

18.02 - Гокхан Торе побегао је из екипе Рубина из Казања. Наводни разлог за бег је уцене које је овај играч трпео од челних људи Рубина, који су му наводно тражили пола милиона евра. Међу онима које је Торе оптужио налази се и тренер Рубина Курбан Бердејев. Занимљиво је да је Торе о целом случају писао и председнику руске регије Татарстан.

18.00 - На утакмици Сан Фернанда и Шива бојса, свакако непознатих екипа са Тринидада и Тобага, игру је прекинуо несвакидашњи инцидент. Хулиган је упао на терен, насрнуо је на помоћног судију, али на запрепашћење свих овај није устукнуо. Напротив, „непозвани гост" је био тај који се убрзо нашао на земљи, под притиском удараца нимало наивног помоћног арбитра.

17.55 - Дански голман, члан Манчестер јунајтеда, Андрес Линдегард критиковао је фудбалске навијаче због тога што су „заглављени у времену нетолеранције". Линдегард је такође рекао да је фудбалу потребан „геј херој". „Хомосексулизам је табу у фудбалу, иако мислим да играчи не би имали проблем да прихвате колегу који је декларисани хомосексуалац. Проблем су трибине. Атмосфера је оштра, и преовладава класични стереотип да мушкарац мора да буде храбар, јак и агресиван. Нешто што, сматра та већина, геј мушкарац не поседује. Због тога се фудбалери хомосексуалци боје јавно да се изјасни", истакао је Линдегард.

17.30 - Навијачи Борусије Дортмунд важе за једне од најбољих и највернијих на свету. Појам "љубави према клубу" пренели су на сасвим нови ниво када су, њих неколицина, упали на Алианц арену под окриљем ноћи и насликали грб свог клуба у једној од ВИП ложа.

15.15 - Барселона, по мишљењима многих, игра најатрактивнији фудбал на свету. Каталонци су спремили календар за наредну годину, који ће у стопу пратити учинак играча на терену...

14.00 - Прослављени српски кошаркашки тренер Светислав Пешић именован је за шефа стручног штаба Бајерна из Минхена, преносе локални медији. Како се наводи Пешић, који је и актуелни селектор Немачке договорио се са Баварацима да екипу предводи до краја сезоне. Пешић ће на клупи Бајерна наследити Грка Јаниса Христопулоса, који је ове сезоне остварио само пет победа на 10 утакмица.

13.13 - Тренер кошаркаша Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је данас да његов тим на гостовању италијанској екипи Динамо Сасари никако не би смео да дозволи нови меч "на кош више", уколико жели да већ сутра овери пласман у наредну фазу Еврокупа. Звезда је у серији од осам узастопних победа, а прошле недеље у "револверашком" окршају у Пиониру савладала је Италијане са 116:104 и дошла на корак од пласмана у други круг.

13.00 - Српски фудбалер Алмир Гегић, за којим се трага од јуна прошле године због наводне умешаности у намештање резултата утакмица, ухапшен је у Италији, саопштила је данас тамошња полиција. После више од годину дана бежања, Гегић се предао сам - полиција је данас приказала снимак његовог доласка на аеродром Малпенса код Милана.

12.45 - Полиција ће обезбеђивати све тимове учеснике фудбалског Купа афричких нација 2013, након недавног каменовања аутобуса са замбијским фудбалерима. Како је прецизирано, полиција ће обезбедјивати 16 тимова на Купу афричких нација који ће од 19. јануара до 10. фебруара бити одржан у Јужној Африци.

12.30 - Швајцарска скијашица Мартина Шилд подвргнута је у понедељак операцији дискусхерније у болници у Цириху. "Дискусхернија која је констатована код Мартине Шилд више није могла да буде лечена досадашњим методама. Зато је Мартина одлучила да се подвргне хируршкој интервенцији", каже се у саопштењу Швајцарске скијашке федерације. Није наведено када би 31. годишња олимпијска вицешампионка у спусту из Торина 2006. могла да се врати такмичењима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара