Читај ми!

Спорт уживо: "Најватренији" навијачи Зенита!

Градоначелник Зрењанина извинио се Ленђеру и Силађију. Полиција одустала од "случаја Клатенбург". Ђоковић завршио сезону као убедљиво најбољи тенисер на свету. Владан Лукић поднео оставку. Навијачи Зенита запалили стадион. Матераци проклео Муриња. Балотели и Манћини као муж и жена. Гордић потписао за Партизан. Џерард у "клубу 100". Чех хвали Суареза. Ђика Попеску осуђен на три године затвора. Тијаго већ наследио татину десетку.

22.33 - Кошаркаши Радничког из Крагујевца су на тренингу једногласно изабрали Стефана Синовеца за новог капитена екипе. Он ће у тој улози заменити Стефана Јовића, који је без траке остао одлуком управе клуба, пошто је пре два дана преко Фејсбука отворено пружио подршку Црвеној звезди у дерби.

22.20 - Хуан Роман Рикелме могао би поново да заигра за Боку Јуниорс, иако је летос отишао у привремену "пензију". Aргентинац ће до средине децембра донети коначну одлуку да ли ће наставити професионалну каријеру.

21.40 - Нападач Пари Сен Жермена Езекијел Лавеци признао је да се, док је био фудбалер Наполија, дружио са члановима мафије, а понекад чак играо и компјутерске игрице са њима.

21.17 - Одбојкаши Црвене звезде доживели су и трећи пораз у елитном такмичењу. "Црвено-бели" су у Београду убедљиво изгубили од француског Тура са 3:0 (25:21, 25:13, 25:18).

20.55 - Марко Матераци проклињао Жозеа Муриња када је сазнао да "Посебни" иде у Мадрид, и што га оставља Рафи Бенитезу.  

20.12 - Мино Раиола, агент, најблаже речено, несташног Марија Балотелија, описао однос његовог играча са Робертом Манћинијем. Они су као муж и жена у браку - стално се свађају, али се неизмерно воле и поштују.

20.10 - Полиција одустала од истраге против Марка Клатенбурга због недостатка доказа. Клатенбурга су оптужили Џон Оби Микел и Хуан Мата за "непристојан речник" и расистичке увреде, али због недостатка доказа полиција одустаје од истраге.

19.35 - Навијачи Зенита у Русији пронашли начин да се угреју у овим хладним данима. На гостовању Волги, запалили трибину на којој су били смештени. Ваљда одатле израз најватренији навијачи.

18.21 - Фудбалери Лација, Стефано Маури и Ђузепе Скули, следећег уторка биће саслушани пред судом у Риму у оквиру истраге о намештању утакмица. Очекује се да њих двојица, уз бившег играча Омара Миланета и физиотерапеута Лација Масима Паполу дају одговоре у вези са "сумњивом" утакмицом између "небеско плавих" и Лећеа, која је одиграна у мају 2011. године. Полиција је у мају ове године привела Маурија и Миланета, а њих двојица су убрзо пуштена на слободу. У оквиру овог процеса суд је већ донео неке казне, укључујући и 10 месеци суспензије за тренера Јувентуса Антонија Контеа. Ипак, након усвајања Контеове жалбе, бившем репрезентативцу Италије казна је преиначена на четири месеца суспензије.

18.18 - Најбољи бразилски фудбалер свих времена Пеле, успешно се опоравља после операције кука, саопшили су представници болнице "Алберт Ајнштајн" у Сао Паулу. Детаљи операције, као и Пелеово стање држани су у тајности. Очекује се да Пеле напусти болницу наредних дана.

18.15 - Оно што се претходних дана причало, данас добило потврду. Репрезентативац БиХ Немања Гордић потписао за Партизан, објављено на сајту црно-белих.

17.32 - Какав отац, такав син. Серхио Агуеро "осећа" да ће Тијаго једног дана наследити десетку од оца Леа Месија, па му је поклонио малу униформу "гаучоса".  

17.29 - Стиви спреман за "клуб 100". На мечу са Шведском, Стивен Џерард ће постати шести играч у историји енглеског фудбала који је одиграо стотину мечева у дресу "гордог албиона". За ту прилику, Стиви Џи се сликао са 99 малишана из његове основне школе, по угледу на слику легендарног Бобија Мура приликом његовог 100. меча за Енглеску.

17.25 - Бог на небу, Рој Хоџсон на земљи. Тако бар размишљају ови момци, иначе рандници на аеродрому у Манчестеру, који су на коленима испратили Роја Хоџсона у Шведску где Енглеска игра пријатељски меч у среду увече. 

16.45 - Фудбалер Барселоне Аргентинац Лионел Меси проглашен је данас четврту годину заредом, за најбољег играча и нападача шпанске лиге у сезони 2011/12. у избору Професионалне шпанске лиге (ЛФП). Меси, који је прошле сезоне постигао 50 голова, победио је испред фудбалера Реал Мадрида Кристијана Роналда, који је био стрелац 46 голова. Трећи је био још један играч мадридског клуба Француз Карим Бензема (21).

16.40 - Фудбалски репрезентативац Естоније Оливер Конса ухапшен је због сумње да је диловао кокаин, пренели су данас локални медији. Конса је одиграо 20 утакмица за репрезентацију, али није био у саставу националног тима на последња два пријатељска меча против Омана и Уједињених Арапских Емирата. Поред 27-годишњег фудбалера полиција је ухапсила и још тројицу осмуњичених за продају дроге.

15.05 - Градоначелник Зрењанина Иван Бошњак изразио је данас жаљење што је дошло до неспоразума и грешке у комуникацији, после које су пливачки асови Иван Ленђер и Чаба Силађи морали јуче да плате карте да би тренирали у градском базену. "Ленђер, Силађи и други пливачи пронели су славу Зрењанина широм света и нећемо дозволити да се убудуће понови такав ружан поступак", најавио је Бошњак.

15.00 - Летонац Андрис Бердинс, кошаркаш Голден Стејт Вориорса, на мечу против Лејкерса показао како не треба да се шутира слободно бацање. Шта би тек било да шутне "тројку"?!

14.17 - Навијачи Милана бесни због пораза код куће од 3:1 против Фјорентине, окружили су у недељу аутомобил Бразилца Александра Пата и претили му, пренеле су данас светске агенције. Пато се недавно вратио у први тим Милана после паузе због повреде и постигао први гол у ремију са Малагом (1:1) у Лиги шампиона прошлог уторка. Ипак, због промашеног пенала против Фјорентине пао је у немилост навијача који су његов промашај оценили као кључни за пораз. Како је пренео Коријере дело спорт, група бесних навијача Милана чекали су Пата да напусти стадион и онда лупали по крову његовог аутомобила, вербално му претећи.

14.12 - Нападач Арсенала Оливије Жиру рекао је данас да би био задовољан када би на крају сезоне постигао 15 голова у Премијер лиги. "Почео сам да смирујем све оне које су сумњали и осећам се боље. Био бих срећан да сезону завршим са 12 до 15 лигашких голова", рекао је Жиру за енглеске медије.

14.07 - Десно крило Атлетика из Билбаоа Маркел Сусаета позван је први пут у фудбалску репрезентацију Шпаније за сутрашњи пријатељски меч са Панамом. "Нисам то очекивао. Било је то потпуно изненађење и још нисам успео да схватим шта се десило. Врло сам срећан што сам у тиму", рекао је Сусаета. Он је за Атлетик одиграо 19 утакмица и постигао је пет голова. Ако се сутра нађе у тиму, вероватно ће играти испред бека Барселоне Мартина Монтоје.

13.40 - Европска фудбалска унија (УЕФА) озбиљно размишља да Европско првенство 2020. године буде организовано у више држава и градова, потврдио је данас члан Извршног одбора те организације Тео Цванцигер. Цванцигер је рекао да му је идеју о 12 градова домаћинима ЕП саопштио председник УЕФА Мишле Платини у приватном разговору.

13.35 - Бивши румунски фудбалски интернационалац Георги Попеску осуђен је на три године затвора условно због учешћа у корупционашком скандалу у румунском фудбалу. Четрдесетпетогодишњи бивши играч Барселоне један је од укупно осморице оптужених који су добили за сада најтеже казне због корупције у фудбалу. Попеску, који је 115 пута играо за репрезентацију Румуније и био звезда тима који је на првенству света у САД 1994. године играо у четвртфиналу, проглашен је кривим за избегавање пореза и прање новца.

13.30 - Нападач Пари Сен-Жермена Златан Ибрахимовић проглашен је за шведског фудбалера године у избору националне фудбалске федерације. Капитену селекције "три круне" припало је признање за најбољег нападача и стрелца најлепшег гола, пре него што је на церемонији у Стокхолму именован за најбољег играча, шесту сезону заредом.

13.25 - Олимпијска шампионка у бацању копља Чехиња Барбара Спотакова на трудничком је одсуству и неће се такмичити у 2013, саопштено је на њеном сајту. Тридесетједногодишња Спотакова је ове сезоне поред олимпијске титуле, освојила и Дијамантску лигу.

13.20 - Голман фудбалера Челсија Петр Чех рекао је данас да нападач Ливерпула Луис Суарез није симулант, што је и доказао у финишу дербија на Стамфорд бриџу (1:1), када после међусобног дуела у шеснаестерцу није пао него је учинио све да постигне погодак. "Морам да похвалим Суареза, овај пут је поступио исправно и у ситуацији један на један није покушао да падне. Познато је колико је опасан у казненом простору, он је природни голгетер, увек на правом месту. Такав дар немају сви", рекао је Чех.

12.20 - Америчка скијашцица Линдзи Вон налази се у болници где се опоравља од засад непознате болести, пренеле су данас светске агенције. Четворострука укупна победница Светског купа примљена је јуче у болницу, али нису наведени разлози. Вонова је одлучила да пропусти слалом у Левију протеклог викенда, како би се што боље припремила за следећу етапу Светског купа – трку у Аспену 24. и 25. новембра.

11.50 - Новак Ђоковић завршио сезону као најбољи тенисер света, другу годину заредом. Ноле освојио 12.920 бодова, чак 2.655 више од другопласираног Федерера. Јанко завршио као девети, Виктор 38. на свету.

11.30 - Председник фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић данас је и званично поднео оставку и на тај начин омогућио Управном одбору клуба да распише нове изборе. Он се навијачима Црвене звезде обратио путем писма на званичном сајту клуба: "Нећу вам претерано образлагати своју одлуку. Једноставно, мислим да је време за такав потез. Изгубио сам енергију, снагу и могућности које треба да красе првог човека најбољег српског клуба и зато је непотребно задржавати се на месту које захтева много, много више".

11.00 - Првотимац бразилског шампиона Флуминенсеа, бивши португалски репрезентативац Деко, верује да је Лионел Меси најбољи нападач на свету, али је нагласио да су Кристијано Роналдо и Нејмар на приближно истом нивоу. "Нема сумње да је Меси најбољи светски фудбалер. Он ради невероватне ствари и руши бројне рекорде. Мислим да је Роналдо скоро добар као Меси. Обојица су феноменални и на различите начине далеко су најбољи на свету. Међутим, оно што у последње време ради Нејмар је невероватно и за мене је он већ у истој категорији као Меси и Кристијано. Нејмар је спреман да иде у Европу", изјавио је Деко.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара