Спорт уживо: Меси прелетео Пелеа

Лионел Меси, са два гола против Мајорке, престигао је рекорд легендарног Пелеа по броју постигнутих голова у једној календарској години. Џон Тери, на свом повратку на терен, постигао гол за Челси а само 15 минута касније, због чини се озбиљне повреде, морао да напусти терен. Партизан искористио кикс Цвене звезде и сада, након победе над крагујевачким Радничким, има осам бодова предности у односу на вечитог ривала. Римски дерби припао Лацију који је савладао Рому са 3:2. Црвена звезда поражена је на Карабурми од ОФК Београда.

23.29 - У последњем мечу дана, уједно и последњем који ћемо испратити, Реал је уз пуно муке савладао екипу Левантеа у гостима са 2:1. Поготке за "краљевски тим" постигли су Роналдо и Мората, док је код домаћина прецизан био Родригез.

23.13 - Потез играча Шалкеа Луиса Хотлбија кандидат је за најбољу одбрану сезоне. Оно што је занимљиво јесте да Хотлби није голман, чак ни одбрамбени фудбалер, већ везиста. Било како било, Немчева феноменална интервенција спречила је екипу Вердера да стигне до изједначења.

22.40 - У последњем мечу дана у Серији А, Аталанта је савладала Интер са 3:2. Поготке за домаћина су постигли Бонавентура и два пута Денис. Код неро-азура, до гола су стигли Гуарин и Родриго Паласио.

21.56 - Водоводна цев пукла је недалеко од седишта Међународног олимпијског комитета (МОК) у Лозани, и као последица тога велика количина воде слила се у подрумске просторије. У неким деловима објекта вода је достигла висину од два метра, пренео је АФП. Просторија са серверима у централном подруму поплављена је, па је зграда остала без интернет и телефонске везе. Око 150 запослених у овом објекту привремено ће бити измештени у другу зграду МОК у Лозани, а главни објекат неће моћи да се користи до среде, 14. новембра, саопштила је та организација. Званичници нису саопштили колика је штета и колико ће коштати поправка.

21.46 - Атлетико Мадрид је био бољи од Хетафеа са 2:0. Голове су постигли Адриан у 24. и Туран у 43. минуту.

20.50 - Кад смо већ код легенди, мало је оних који се могу поредити са Лионелом Месијем. Чудесни Аргентинац оборио је у победи свог тима над Мајорком још један рекорд, и то јако битан. Меси је постигао свој 76 погодак у календарској години, чиме је престигао чувеног Пелеа и можда га, макар на кратко, одвратио од непрестаног и најчешће комичног коментарисања актуелних фудбалских дешавања и трендова. Испред Месија сада је остао још само Герд Милер, који је 1972. године постигао 85 голова. Аргентинац има још 12 утакмица (десет у дресу Барселоне и два за свој национални тим) да прескочи и последњу препреку и тако само на још један начин неповратно уреже своје име у историју ове игре.

20.19 - Дошао је тихо и ушао у легенду. Тачније, вратио се. Џералд Грин је сматран једним од најперспективнијих играча када је 2005. године право из средње школе закуцао на врата NBA лиге. Међутим, иако је са лакоћом побеђивао на такмичењима у закуцавању, све је мање времена проводио на паркету у регуларним утакмицама. Срећу је потражио са ове стране океана, али се након епизода у Русији и Кини поново вратио у најјачу кошаркашкулигу на свету. Овога пута је заблистао. Потпуно је засенио Блејка Грифина на старту сезоне, а његови потези су ти који се сада врте широм света. Ноћ између суботе и недеље такође је обележило једно његово закуцавање.

19.59 - Франк Рибери воли Бајерн из Минхена, клуб за који наступа. Можда чак и мало претерује. "Већ сам шест година у Бајерну. Овде је увек добро, овде сам срећан и забављам се. То је за мене важније од репрезентације", рекао је Рибери. Ова изјава ће свакако подстаћи бројне, махом негативне реакције у Француској, посебно што Рибери и без овога није претерано омиљен у домовини.

19.54 - Повратак Џона Терија на терен након издржавања суспензије окончан је пре времена због повреде. Капитен Челсија извукао је дебљи крај у судару са нападачем Ливерпула Луисом Суарезом, и на крају је морао да буде однесен са терена, уз приметну болну гримасу. Само 15 минута пре тога, Тери је постигао и гол за свој тим након корнера.

19.42 - Атлетик Билбао савладао је екипу Севиље, иако је последњих 15 минута играо са играчем мање. Баскијци су победили са 2:1, а поготке су потигли Маркос и Ласкураин, док је Севиља преко Негреда успела само да преполови предност домаћина. Занимљиво је било и на Мајорци. где је домаћа екипа изгубила од Барселоне са 4:2. Каталонци су имали предност од 3:0 у првом полувремену, а стрелци у били Ћави, Меси и Тељо. У наставку, Переира и Виктор смањују предност гостију али Меси својим другим голом отклања сваку дилему о питању победника

19.32 - Некадашњи фудбалер манчестер јунајтеда и реперзентативац Холандије Јап Стам открио је у којим околностима је напустио "црвене ђаволе" 2001. године. Разлог његовог одласка, након само три године на Олд трафорду, лежи у његовој аутобиографији, у којој је написао, између осталог, да му је Алекс Фергусон на илегалан начин пришао док је он још био члан ПСВ Ајндховена. "Ја и Фергусон смо били у свађи. Једног дана сам му рекао шта мислим, а затим и својевољно напустио тренинг. Стао сам на пумпи да наточим гориво, када ме је позвала његова секретарица. Речено ми је да га сачекам ту где сам. Убрзо је стигао, и без увијања ме замолио да напустим клуб и поптишем за Лацио, што сам и учинио. Сада се кајем због тога", истакао је Стам.

19.27 - У мечевима Бундеслиге одиграним данас, постигнути су следећи резултати: Волфсбург - Бајер Леверјузен 3:1, Гројтер Фирт - Борусија Менхенгладбах 2:4 и Штутгарт - Хановер 2:4.

19.17 - Утакмицу рагбиста гимназијских екипа Тиро и Универзитарија у Аргентини прекинула је пуцњава у непосредној близини терена. Након почетне конфузије, која је трајала тек неколико тренутака, сви учесници су се брзо нашли на земљи, баш као и присутни гледаоци.

19.10 - Капитен Ђенове Бошко Јанковић одиграо је данас у поразу своје екипе од Наполија свој 100. меч у Серији.

19.07 - Партизан без подршке публике, али и без превеликих проблема, савладао Радни9чки из Крагујевца са 2:0. Голове за црно-беле постигли су Иванов и Лазар Марковић. 

19.00 - Крај меча на Стамфорд бриџу. Челси је испустио предност коју је стекао у првом делу сусрета. У 79. минуту Луис Суарез постигао је погодак за свој и донео велики бод оспораваном тиму са Енфилда.

18.26 - Фудбалери Вест Хема савладали су на гостујућем терену екипу Њукасла са 1:0. Стрелац је био Нолан у 38. минуту. 

18.07 - Партизан - Раднички 2:0. Лазар Марковић повећава предност црно-белих у 49. минуту.  

17.49 - Полувреме и на сусрету Челси - Ливерпул, резултат 1:0. 

17.48 - Полувреме. Партизан - Раднички 1923 резултат 1:0. 

17.30 - Партизан води против Радничког из Крагујевца са 1:0. Стрелац је био Иван Иванов у 24. минуту. 

17.21 - Челси повео против Ливерпула са 1:0 у дербију Премијер лиге. Стрелац је био Тери у 20. минуту. 

17.01 - Коначни резултати Серије А:  Милан - Фјорентина 1:3, Кјево - Удинезе 2:2, Ђенова - Наполи 2:4, Парма - Сијена 0:0, Торино - Болоња 1:0, Лацио - Рома 3:2.

17.00 - Римски дерби припао Лацију који је Рому савладао са 3:2. Стрелци: Кандерва у 36, Клосе у 43. и Маури у 47. минуту за Лацио. Голове за Рому постигли Ламела у 9. и Пјанић у 86. минуту. 

16.40 - Лацио - Рома 3:2. Миралем Пјанић смањио заостатак Роме на 3:2 голом у 86.минуту.

16.30 - Фудбалери Доњег Срема и суботичког Спартака одиграли су на стадиону Карађорђе у Новом Саду нерешено 0:0, у утакмици 12. кола Суперлиге Србије. 

16.25 - Шведски скијаш Андре Мирер победио је данас на првом слалому године у Левију, испред Марсела Хиршера из Аустрије и сународника Јенса Бигмарка.  

16.20 - Манчестер Сити - Тотенхем 2:1 (крај). Џеко је поново спасио Манчестер Сити. Тотенхем дошао у вођство голом Калкера у 21. минуту, изједначио Агуеро у 65. док је победу Ситију донео Џеком голом у 88.минуту. 

16.12 - Лацио - Рома 3:1. Голом Маурија на почетку другог полувремена, Лацио дошао до, сад већ убедљиве, предности против Роме. 

15.48 -  Резултати Серије А на полувремену: Милан - Фјорентина 0:2, Кјево - Удинезе 1:1, Ђенова - Наполи 1:0, Парма - Сијена 0:0, Торино - Болоња 0:0, Лацио - Рома 2:1.

15.47 - У последњим тренуцима првог полувемена Рома остале без Де Росија који је искључен. 

15.45 - Лацио Рома 2:1. У финишу полувремена, головима Кандареве и Клосеа, Лацио повео у дербију против Роме. 

15.09 - Лацио - Рома 0:1. Голом Ламеле у 9. минуту Рома повела против Лација.

15.00 - Почео римски дерби између Роме и Лација. Осим тог меча играју се и утакмице: Милан - Фјорентина, Кјево - Удинезе, Ђенова - Наполи, Парма - Сијена, Торино - Болоња.

14.50 - ОФК Београд - Црвена звезда 1:0 (крај). Црвена звезда је изгубила на Карабурми од ОФК Београда, једини гол на мечу постигао Грбић у 59. минуту. Овим поразом "црвено-бели" се највероватније опростили од титуле.

14.30 - Почела утакмица између Манчестер Ситија и Тотенхема. 

14.18 - ОФК Београд - Црвена звезда 1:0. "Романтичари" су дошли до вођства против Црвене звезде. Стрелац Грбић. 

14.02 - Почело друго полувреме меча између ОФК Београда и Црвене звезде. 

13.48 - Меч Примере између Ваљадолида и Валенсије завршен без победник 1:1. Гости у 15. минуту повели голом Сисока, Ваљадолид изједначио у 65.минуту поготком Переза из пенала. 

13.47 - Без голова се завршило прво полувреме београдског дербија на Карабурми између ОФК Београда и Црвене звезде. Навијачи Звезде, прозивали играче, изиритирани начином на који су одиграли првих 45 минута меча. Са дела трибина где се налазе "Делије" чуло се скандирање: "Играте к'о п...е".

13.30 - У Новом Саду почео меч између Доњег Срема и Спартака из Суботице. 

13.00 - Почео дерби Јелен Суперлиге на Карабурми где се састају ОФК Београд и Црвена звезда.

12.30 - Видео деветогодишње девојчице која је главни играч мушког тима у америчком фудбалу, привукао је пажњу спотских медија у Америци. Деветогодишња Сем Гордон једна је од најталентованијих играча у овом спорту у свом узрасту, а такмичи се са играчима који су старији, већи, и три пута тежи од ње.

 

12.10 - Арсен Венгер коначно је попустио пред притиском навијача. Како преносе острвски медији тренер Арсенала коначно ће "одрешити кесу" и довести скупо појачање. Лондонски клуб понудиће Наполију 40 милиона евра за Едисона Каванија. "Тобџије" се одлучиле за Каванија после његове импресивне представе у Лиги Европе где је екипи Дњепра дао четири гола.

12.02 - Синиша Михајловић саопштио списак играча на које ће рачунати за пријатељски меч са Чилеом. У екипи има два дебитанта, Филип Ђорђевић и Лука Миливојевић, док Зоран Тошић и Невен Суботић нису позвани.

11.40 - Шесторица навијача Милвола је ухпшено на мечу против  Дерби Каунтија, јер су носили увредљив транспарент којим су прозивали играча Болтона Марвина Сордела. Навијачи су на овај начин протестовали због забране коју је клуб увео 13-годишњем дечаку кои је је путем Твитера вређао Сордела на расној основи. На спорном транспаренту је писало: "Сордел је п..ка".

11.35 - Управа Лејкерса потврдила да су шансе да се Фил Џексон врати на кормило екипе веће од 90 одсто.

11.30 - Владимир Кличко одбранио титулу светског првака у супертешкој категорији. Украјински боксер на поене савладао Пољака Маријуша Ваха и дошао до 59.победе у каријери.

11.15 - Све је спремно за велики кошаркашки дерби. „Вечити ривали", Партизан и Црвена звезда, у јаданској лиги, укрстиће копља вечерас у „Пиониру".

11.00 - Највећи фубалски дерби овог викенда игра се у Риму где се састају Лацио и Рома. Занимљиво и на Острву где Манчестер Сити дочекује Тотенхем, док ће Челси бити домаћин Ливерпулу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара