Читај ми!

Жетва медаља у Загребу

Српски пливачи остварили су велики успех на јубиларном 40. митингу "Младост", који је овог викенда одржан у Загребу. Репрезентација у саставу Борис Стојановић, Игор Мијатовић, Страхиња Мишић, Кристијан Лакатуш, Вук Челић и Мила Јованов донела је нашој земљи укупно 14 медаља - седам златних, четири сребрне и три бронзане, саопштио је Пливачки савез Србије.

Једина дама у саставу репрезентације, Мила Јованов, пливала је одлично и освојила два одличја, злато на 200 метара лептир (2:22,09) и бронзану медаљу на дупло краћој деоници са временом 1:02,41.

Борис Стојановић освојио је сребрну медаљу у дисциплини 50 слободно у времену 22,58, док је на 100 мешовито био за мало четврти. Један од дебитаната у сениорској репрезентацији, Игор Мијатовић, у потпуности је оправдао позив и сјајним пливањем освојио две медаље.

Најпре је у јутарњим квалификацијама дисциплине 400 слободно био сребрни у А категорији са временом 4:09,16, да би потом у поподневном финалу апсолутне категорије пливао сјајно и тријумфовао са одличним временом, чак осам секунди бољим (4:01,58), освојивши злато.

Један од најуспешнијих био је и јуниор Вук Челић, који је освојио укупно три медаље, два злата на 400 слободно А категорија 4:09,55 и у дисциплини 200 ледјно 2:06,67, док је у вечерњем апсолутном финалу освојио треће место у дисциплини 400 слободно и са више од пет секунди бољим резултатом (4:04,18) освојио бронзу.

Два најмладја члана српске репрезентације, али и најуспешнија - Страхиња Мишић и Кристијан Лакатуш, освојили су шест одличја у својој Б категорји дечака, по три свако.

Мишић је тријумфовао у две дисциплине и освојио два злата, најпре на 200 лептир - 2:13,03, а потом и на дупло краћој деоници - 58,27, док је у дисциплини 200 слободно и временом 1:56,76 освојио сребрну медаљу.

Лакатуш је тријумфовао у дисциплини 200 прсно са временом 2:26,42, потом је био сребрни на 50 прсно - 30,65, док је у дисциплини 100 прсно освојио и бронзану медаљу са временом 1:06,78.

На веома јаком митингу учествовале су и велике светске пливачке звезде, медју којима светски рекордер и оллимпијски шампион Данијел Ђурта, Петер Манкоч, Трин Аљанд, Дарија Зевина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара