Спорт уживо: Хулкова сестра киднапована

Сестра нападача Зенита Хулка киднапована у Бразилу. Тренер Хамбурга помиловао Рајковића и вратио га у тим после туче на тренингу која се догодила у јулу. Новак Ђоковић другу годину заредом изабран за играча године, такође добио и награду "Артур Еш" за хуманитарни рад. Роберто Манћини захтева поштовање после освојених трофеја са Ситијем. У Шпанији утакмица може да почне и без голмана.

22.30 - Одиграна два меча Јадранске лиге: Цедевита - Игокеа 78:76, Олимпија - МЗТ Скопље 60:64. 

22.00 - Лекар у стручном штабу Барселоне Рамон Кугат открио је да је мало фалило да Давид Виља остане без ноге када је прошлог децембра доживео тешку повреду у Јапану. „Враћали смо се из Јапана и притисак на тој висини је могао да реултира озбиљним оштећењем. Могао је да остане без ноге", рекао је доктор Кугат. Виља је на утакмици у Јапану прошле године доживео тежак прелом ноге.

21.08 - Рођена сестра фудбалера Зенита, Хулка, је киднапована. Вест су пренели бразилски медији који су известили да је 22-годишња Анђелика Апаресидо Виера отета данас око 14 часова испред ресторана у којем ради. Девојка је према речима једног од очевидаца отета када су је киднапери увукли у ауто који је био у покрету. Породица још није добила позив за откуп.

20.20 - Гол какав је примио искусни египатски голман Ешам Ел Хидару, не дешава се ни почетницима, а камоли једној фудбалској легенди. Овај 39-годишњи чувар мреже који наступа за судански Ел Мериек, на мечу против конгоанске екипе Леопардс де Долиес, покушао је да задржава време тако што није хтео да узме лопту у руке. Нападач противничке екипе искористио је тренутак непажње, и успео је да шутне лопту у гол. Због ове несмотрености искусног голмана његова екипа поражена је са 2:1.

20.00 - Фудбалски савез Шкотске отпустио је селектора националне репрезентације Крејга Ливејна. Под вођством Ливејна, који је преузео дужност у децембру 2009. најбољи шкотски фудбалери освојили су само два бода на четири утакмице А групе квалификација за првенство света 2014.

19.40 - Адријано одлази на једногодишњи распуст од фудбала. Популарном "Императору" доста је тренинга у Фламенгу, па је најавио једногодишњу паузу. Овај 30-годишњи фудбалер обећао је да ће се у међувремену паклено спремати за наредну сезону. Иначе Адијарно је поново виђен како се забавља по клубовима, и како у сред сезоне "пије к'о смук".

19.20 - Екипа Лидса прошлог викенда савладала је Саутемптон са 3:0, али утакмицу је обележио невероватан промашај нападача победничке екипе Лука Ворнија, који је са једног метра промашио празан гол.

19.05 - Фудбалер Фиорентине Стеван Јоветић одуствоваће са терена две недеље због повреде мишића, саопштио је италијански клуб. Јоветић се повредио током утакмице против Каљарија за викенд у Серији А. Црногорски фудбалер ће тако пропустити утакмице свог клуба против Милана и Аталанте.

18.40 - Британска полиција саопштила је да је ухапсила навијача Челсија који је опонашао мајмуна на утакмици против Манчестер јунајтеда у Лига купу Енглеске и на тај начин вређао нападача Данија Велбека.

18.24 - Марк Клатенбург без посла и овог викенда. У току недеље Клатенбург ће обавити разговоре са челним људима савеза а и са полицијом, због оптужби из Челзија да је на расној основи вређао Џона Обија Микела, па неће бити на листи арбитара који ће судити у наредном колу Премијер лиге. 

18.22 - Љутим навијачима Арсенала, па и појединим играчима, придружио се Арсен Венгер. Ни Француз није пресрећан што је Андре Сантос затражио Ван Персијев дрес на полувремену меча Арсенал - Манчестер јунајтед. "Разговарали смо о томе, али не желим да правимо око тога велику причу. Мислим да није то требао да уради, али битније од тога је да смо одиграли очајан меч", рекао је Венгер.
На слици можете видети шта духовитији навијачи Арсенала мисле зашто је Бразилац узео Ван Персијев дрес. 

18.20 - Српски фудбалер Слободан Рајковић вратиће се у екипу Хамбурга пошто га је помиловао тренер Торстен Финк, пренели су немачки медији. Њега је тренер Хамбурга елиминисао из тима јер се јула, на тренингу сукобио са Хеунг-Мин Соном из Јужне Кореје, али је случајно ударио и повредио другог саиграча, Толгаја Арслана. Он ће се у среду придружити тренингу Хамбурга. Рајковића је због тог инцидента из репрезентације Србије удаљио селектор Синиша Михајловић.

18.00 -  Бивши председник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Влатко Марковић, о свом трошку, путем огласа у новинама, мора да се извини хомосексуалцима које је увредио својом изјавом. То је пресуда Врховног суда Хрватске који је пресудио у корист Центра за ЛГБТ равноправност. Пре две године Марковић је рекао да не зна ниједног хомосексуалца који игра фудбал, јер се тим спортом баве само „здрави" људи. Он је тада такође обећао да, док је он на челу Савеза, у репрезентацији Хрватске неће играти ниједна геј особа.

17.45 - Фудбалски савез Чешке затражио је од полиције да истражи наводе о намештању утакмица у првенству те земље. Председник Дисциплинске комисије ФАЦР рекао је да је Савез поднео званичну тужбу пошто је судија Томаш Адамек написао два писма у којем је навео да је намештена утакмица прошле сезоне. Голда је одбио да каже на који се меч конкретно мисли и додао да му је полиција то забранила. Арбитар Адамек послао је наводе прошле недеље, а Голда је навео да је у питању утакмица у којој је он судио.

17.30 -  "Да могу, гласао бих за себе да освојим Златну лопту. Ја сам оно што јесам и срећан сам због тога. Није добро бити сувише скроман, у Португалу кажемо да је бескорисно бити превише понизан" рекао је Кристијано Роналдо.

17.05 - Новак Ђоковић други пут узастопно изабран за играча године, саопштено је данас на сајту АТП. Ђоковић је поред ове, добио и награду "Артур Еш", која се додељује највећем хуманитарцу у 2012. години. Најбољи светски тенисер је награђен због резултата своје фондације "Новак Ђоковић", улоге амбасадора УНИЦЕФ-а и бројних хуманитарних акција у којима је учествовао.

16.55 - Патрик Клајверт изјавио данас да су га навијачи вређали на расној основи док је играо у Енглеској. Он је у сезони 2004/2005 био члан екипе Њукасла, за коју је одиграо 37 утакмица и постигао 13 голова. "Где год да сам играо, било је таквих увреда. Није то било ништа епохално, али и сваком делу света имате људе који су расисти. Без сумње, тако је и у Енглеској", рекао је Клајверт енглеским медијима.

16.50 - Бразилски интернацоналац Ривалдо објавио је данас на свом Твитеру да напушта Кабускорп за који је играо од јануара ове године. Четрдесетогодишњи нападач који је са репрезентацијом Бразила 2002. године освојио титулу светског првака на шампионату у Јужној Кореји и Јапану, истакао је да не зна да ли ће наставити каријеру. Ривалдо је прошле сезоне постигао 11 голова и одиграо 21 утакмицу.

16.40 - Фудбалер Интера Весли Снајдер вратио се данас тренинзима са екипом пошто се потпуно опоравио од повреде бутног мишића. Како су пренели италијански медији, још није познато да ли ће холандски фудбалер бити у саставу за утакмицу против Партизана у Лиги Европе, која се игра у четвртак.

16.30 - Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда, сада тренер Молдеа, Оле Гунар Солскјер рекао је данас да машта да једног дана седне на клупу клуба са Олд Трафорда. "Нисам толико наиван да кажем да сам спреман да водим велике екипе, али свако би у животу требало би да има највише циљеве и снове. Мој сан је да постанем тренер неке енглеске екипе и преузмем дужност од Алекса Фергусона, али то је тренутно много далеко", рекао је Солскјер за енглеске медије.

15.15 - Тренер Манчестер ситија Роберто Манћини рекао је данас да заслужује више поштовања, пошто је окончао дугу борбу клуба за трофеје. "Освојили смо три трофеја у две сезоне и мислим да за то заслужујем више поштовања, као и клуб и играчи. За 50 година није освојен ниједан трофеј", рекао је Манћини.

14.45 - Фудбалер Њукасла Јохан Кабаје рекао је данас да би Џо Кол требало да заборави на Ливерпули и врати се у Лил. Кол се након успешне позајмице у Лилу, ове сезоне вратио у Ливерпул за који је одиграо само 32 минута у Премијер лиги. "Није му лако, јер не игра. Добро му је ишло у Лилу, можда не би било лоше да се врати тамо. Клуб, тренер, навијачи, сви у Лилу га воле. Чуо сам да је Руди Гарсија заинтересован да га види назад", рекао је Кабаје за Лекип.

14.30 - Фудбалер Сантоса Нејмар рекао је данас да ће играти са Леом Месијем само ако Аргентинац из Барселоне пређе у његов клуб. "За сада, играћу са Месијем само ако се он одлучи да пређе у Сантос. Могуће је да га Сантос купи, све што треба да урадимо је да продамо половину града", рекао је Нејмар за шпански лист Мундо.

14.20 - Пре почетка утакмице рукометних репрезентација Босне и Херцеговине и Србије група домаћих навијача вулгарним гестом дочекала је химну Србије интонирану у дворани Скендерија.

14.15 - Кошаркаши клуб Раднички из Крагујевца саопштио је данас да је потписао једногодишњи уговор са центром Ратком Вардом. Варда је у досадашњој каријери играо за велики број клубова: Партизан, Детроит, Вашингтон, Аполон, Бешикташ, Кијев, Реал Мадрид, Жалгирис, Олимпију, Химки и Проком.

12.35 - Фудбалер Зенита из Санкт Петербурга Хулк одусуствоваће две недеље са терена због повреде бутине, саопштено је данас из тог клуба. Бразилац је у 41. минуту напустио утакмицу руске Премијер лиге против Ростова, коју је његов тим добио са 2:1.

12.30 - Фудбалер Манчестер јунајтеда Патрис Евра рекао је данас да га Робин ван Перси подсећа на бившег нападача "ђавола" Руда ван Нистелроја. "Сви могу да виде да је Робин ментално јак, делује као да је играо са нама годинама. Подсећа ме на Ван Нистелроја. Играо сам са Рудом и сећам се да је био сјајан фудбалер", рекао је Евра за енглеске медије.

12.25 - Швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је данас да би желео да у тенису има више антидопинг контрола. "Ретко сам контролисан у односу на период од пре шест-седам година, а разлог ми није познат", рекао је Федерер на конференцији за новинаре уочи старта завршног Мастерса у Лондону.

12.22 - Генерални секретар Спортског савеза Србије (ССС) Дане Корица изабран је поново за потпредседника Европске асоцијације атлетских тренера (ЕАЦА), саопштио је данас ССС.

12.16 - Фудбалер мадридског Реала Кристијано Роналдо рекао је данас да поштује нападача Барселоне Лионела Месија, али да се не дружи са њим. "Меси је сјајан фудбалер и са њим имам професионалан однос, као што имам са осталим играчима. Нисмо пријатељи јер не делимо исту свлачионицу, не идемо на вечере, али поштујем га као професионалца", рекао је Роналдо за америчке медије.

12.09 - Медо Камара налази се на излазним вратима Хумске. Везиста црно-белих незадовољан је примањима, управа Партизана не жели да му повећа плату, па ће играч који је стигао из Хелсинкија највероватније потражити нову средину.

12.02 - На сваким од претходних 18 председничких избора, исход је одговарао резултату последње утакмице Вашингтон Редскинса пред гласање. Суштински, уколико би Редскинси победили, у Белој кући би остајала "владајућа гарнитура". Екипа из Вашингтона је изгубила од Каролина Пантера, па ће, према томе, нови председник САД бити Мит Ромни. Непосредно пред изборе 2008. године, Питсбург је победио Редскинсе 23:6, а Барак Обама је победио Џона Мекејна.

11.50 - Новак Ђоковић и званично се вратио на прво место АТП листе, на којем ће, другу годину заредом, завршити сезону.

11.45 - Анте Чачић демантовао информације да ће га на клупи Динама заменити Славен Билић: "Дуго ћете ме гледати овде, много дуже него што сте мислили!"

11.15 - Судија Муниз Фернандез дао знак за почетак другог полувремена меча Гранада - Атлетико Билбао, мада голман гостију Горка Ираизоза још није стигао на терен. Лопта је у том тренутку била у поседу Гранаде, али се домаћи играчи нису снашли. Атлетик је утакмицу добио резултатом 2:1.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара