Читај ми!

Четвртфинале је најважније

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић сматра да је наредни меч - четвртфинале на Европском првенству, сада најважнији. Србија се пласирала директно у четвртфинале Европског првенства, јер је освојила прво место у Групи А, са три победе у утакмицама са Турском, Словенијом и Аустријом.

"Спремамо се за четвртфинале. Тај 15. септембар је за нас најважнији дан, јер нас чека борба за пролаз, за медаљу", рекао је Колаковић после меча.

Србија ће се састати са победником меча између Турске и Француске.

"Француска или Турска, вероватно Француска... Биће то прави противник. То ће бити тешка борба. Све је отворено и све је могуће", рекао је Колаковић. Он је додао да су у мечу са Аустријом у Бечу навијачи направили "сјајан амбијент".

"Енергија између нас и њих се разменила на прави начин. То се видело по младим играчима који су стрпљиво чекали своју шансу и одиграли са толико енергије и квалитета да сам јако срећан због њих. Била је то права завршница младе репрезентације Србије", рекао је Колаковић.

Репрезентативац Србије Драган Станковић оценио је да је меч са Аустријом био "за рејтинг".

"Нисмо потценили противника, играли смо ангажовано са одбојкашима који до сада нису имали прилику да играју", рекао је Станковић. Према његовим речима, Француска је фаворит у мечу са Турском.

"Французи су фаворити у мечу са Турском, али играју променљиво. Ако поновимо игре из претходних утакмица мислим да питање ко ће ићи у полуфинале не треба да се поставља", рекао је Станковић.

Одбојкаш Србије Владо Петковић нагласио је да је "лепо што је екипа јако добро одиграла са скоро другом поставом".

"Сви су се показали, доказали и оправдали позив селектора. Оваквих утакмица више неће бити, јер сада следи оно право, због чега смо овде, а то је улазак у полуфинале", рекао је Петковић. Он је додао да у четврфиналу Европског првенства очекује репрезентацију Француске.

"Француска важи за фаворита. Играли смо против Турака, који не блистају у овом тренутку. Спремамо се за Французе, а ако победе Турци у осмини финала... можда би то било и боље", рекао је Петковић.

Победници група Србија (А), Русија (Б), Италија (Ц) и Словачка (Д) пласирали су се директно у четвртфинале.

У осмини финала састаће се:

Словенија (А 2) - Финска (Ц 3)
Француска (Ц 2) - Турска (А 3)
Чешка (Б 2) - Пољска (Д 3)
Бугарска (Д 2) - Естонија (Б 3)

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво