Читај ми!

Нова победа кадеткиња

Женска кадетска одбојкашка репрезентација Србије забележила је прву победу у Ф четвртфиналној групи на првенству света у Анкари, пошто је у првом колу победила Бразил са 3:2, по сетовима 26:28, 21:25, 25:21, 25:17 и 17:15.

После правог трилера, који је трајао више од два часа, Србија је поразила актуелног првака света, Бразил, са 3:2, у утакмици која је обиловала резултатским преокретима.

Србија је после два сета била врло близу пораза, али су изабранице Милана Гршића током наредна три сета надокнадиле све пропуштено и заслужено славиле и уз то освојиле два вредна бода на путу ка полуфиналу.

У првом сету, екипе су се смењвале у водјству до првог техничког одмора, после којег је Србија направила осетну разлику и на другом техничком тајм ауту водила са 16:9. Уследила је невероватна серија Бразилки од 8:0, после које се играло поен за поен, да би Србија повела са 21:19. Поново је Бразил у серији освајао поене и после 5:0 стигао до три везане сет лопте.

Ипак, Србија је изједначила и после четврте сет лопте Бразила стигла до своје прве сет лопте. Уследиле су две грешке, које су Бразилу донеле 28:26 и воство од 1:0 у сетовима.

У другом сету скоро се репризирао први, с тим што су после првог техничког тајм аута Бразилке имале пет поена предности (14:9), баш као и на другом техничком одмору (16:11).

Смањила је Србија на 17:15, да би Бразил повео са 20:15. Поново је Србија направила серију од 4:0 и стигла на само поен заостатка. Поново је Бразил стигао до 3 поена вишка (22:19 и 23:20), а затим и до три сет лопте и искористио прву за 25:21 и 2:0 у сетовима.

Трећи сет је припао изабраницама Милана Гршића после боље игре у завршници сета, када су грешке сведене на минимум, а прециозна игра довела до 25:21 и смањеног водјства Бразила на 2:1.

У четвртом сету, после почетног изједначења, Србија је стигла до предности, коју је успешно одржавала до финиша. После другог техничког одмора Србија је стигла до 22:15, Бразил смањио на 22:17, а затим Србија стигла до 24:17 и искористила прву сет лопту за изједначење у сетовима на 2:2.

После поетних 3:0 за Бразил, Србија је освојила два поена. Бразил је потом направио невероватну серију 6:0 за чак седам поена предности (9:2).

Са четири узастопна поена Србија се приближила на 10:7, а потом и на 11:9. Уследила су нова три поена за прво водјство Србије у петом сету (12:11). Тада је Бразил поново преокренуо скор и са два везана поена стигао до две меч лопте (14:12).

Није се Србија предавала и са три везана поена стигла до своје прве меч лопте (15:14). коју није искористила, али зато јесте другу за коначних 17:15 и 3:2.

Наше кадеткње ће сутра, у другом колу Ф четвртфиналне групе, играти против Јапана од 14,00 часова по нашем времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво