Читај ми!

Одбојкаши Србије против Пољске за полуфинале Европског првенства (РТС 2, 18.00)

Одбојкаши Србије играће против селекције Пољске у четвртфиналу Европског првенства. Дуел је на програму од 18.00 уз директан пренос на Другом програму РТС-а, најважније детаље меча можете пратити и на нашем порталу.

Србија је рутински стигла до четвртфинала, након тријумфа над Чешком. Пољска је била боља од Белгије. 

Мушка одбојкашка селекција Србије од 2011. године седми пут заредом играће четвртфинале, а од тога само једном није изборила пласман међу четири најбоља тима - 2015. године. 

У поменутом периоду Србија је два пута освојила Европско првенство, два пута је била трећа, једном је завршила на четвртом месту и једном су "орлови" били седми.

У досадашњем делу такмичења Србија је доживела само један пораз, од Италије у групној фази такмичења. 

Пољска - земља одбојке под селекторском палицом Николе Грбића

Одбојкашка традиција Пољске сеже далеко у прошлост, а последњих деценија слове за светску велесилу. Пољска на три највреднија такмичења - Светско, Европско првенство и Олимпијске игре има барем по једну златну медаљу.

Биланс успеха на свим репрезентативним турнирима износи седам златних, 11 сребрних и осам бронзаних медаља, укључујући и турнире попут Светске лиге, Лиге нација и Светског купа.

Пољска је групну фазу Европског првенства завршила без пораза и са само једним изгубљеним сетом. Максималним учинком оправдали су епитет једног од фаворита групе пре почетка турнира.

Тим Пољске са селекторске позиције предводи Никола Грбић. 

Некадашњи одбојкашки ас постао је тренер Пољске прошле године, а до сада је освојио две титуле. На Светском првенству одржаном 2022. године били су вицешампиони, поражени су од Италије у финалу. 

Пољска је у јулу освојила Лигу нација.

Подсећања ради, на клупи селекције Србије Грбић је био од 2015. до 2019. године, а у том периоду освојио је по злато и сребро у Светској лиги, те бронзу на Европском првенству.

Селекторски дуел - одбојкашки класик 

Утакмица између Србије и Пољске спада у одбојкашке класике, а посебно занимљив биће сусрет селектора тимова Игора Колаковића и Николе Грбића. 

Колаковић је био селектор Николи Грбићу док је некадашњи техничар наступао за национални тим.

Селектор Србије Игор Колаковић је од 2003. до 2014. године са репрезентацијом освојио чак 12 медаља, прво као помоћник Љубомира Травице, а потом од 2006. и као први тренер.

Никола Грбић био је репрезентативац Југославије, Србије и Црне Горе, односно Србије у периоду од 1991. до 2010. године.

Пољска у четвртфиналном дуелу слови за фаворита, што због претходних резултата, што због квалитета у играчком кадру.

Пољаке одликује брза, модерна игра с разорним нападима и одличним пријемом.

Јакуб Кохановски предводи блок Пољске, у досадашњем делу такмичења средњи блокер је освојио 50 поена, од тога 17 приликом блока, а седам поена уписао је при сервису.

Камил Семењук је одличан примач, а на шест утакмица усписао је 39 поена и убележио је 65% успешности на пријему, што је заиста несвакидашњи податак.

Дуел за пласман у полуфинале Европског првенства на програму је од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, најважније детаље меча можете пратити и на нашем порталу.

Победник четвртфиналног дуела у полуфиналу играће против Словеније.

Словенија - Србија/Пољска
Француска - Италија/Холандија

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара