Читај ми!

Последња велика провера пред ОИ

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његовом тиму много значи последњи турнир Светске лиге зато што је последња велика провера пред Олимпијске игре, иако нема резултатски значај.

Колаковић је новинарима у Новом Саду рекао и да турнир који у четвртак почиње у хали Спенс може да буде веома атрактиван за публику, без обзира на недостатак резултатске неизвесности.

"Није баш често прилика да се у Србији одиграва овако значајан турнир у смислу учесника, иако у овом тренутку можда нема неку резултатску неизвесност, јер су Кубанци пред финалним турниром, али је добра прилика да се види много добрих утакмица", рекао је Колаковић.

Селектор је додао и да је то добра прилика да новосадска публика на најбољи могући начин испрати репрезентацију Србије на Олимпијске игре у Лондон, као и да ће репрезентативци дати све од себе да одбојкашка представа у Новом Саду успе.

"Имамо јаке репрезентације испред себе, као што су Куба и Русија и увек неугодни Јапан, али нису само победе важне у спорту, важан је и утисак у тренутку када немамо резултатски имперетив", рекао је Колаковић.

Капитен Србије Бојан Јанић признао је да је свима на старту ове сезоне у глави био само пласман на Олимпијске игре у Лондону, тако да је Светска лига можда мало бачена у други план.

"Добили смо са друге стране неколико добрих младих играча који су стварно одиграли феноменално и доказали да могу да играју са најбољим светским репрезентацијама, тако да је то велики плус", рекао је Јанић.

Он је рекао да ће Србија на предстојећем турниру у Новом Саду покушати да постигне све три победе и да је жеља играча да играју пред пуном халом, јер је новосадска публика годинама добра одбојкашка публика која им у томе може помоћи.

Селектор Кубе Орландо Самјуелс Блеквуд рекао је да је његовом тиму, иако га само бод дели од пласмана на завршни турнир, потребно много концентрације да оствари свој овогодишњи циљ.

"Очекујем добру игру наше репрезентације на ово турниру, као што смо наступали и у досадашњем току Светске лиге", рекао је Блеквуд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара