Читај ми!

Кубанци бољи од “орлова”

Наши одбојкаши добро почели, потом стали, препустили противнику иницијативу, што је резултирало поразом. Куба је савладала Србију са 3:1 по сетовима 20:25, 25:16, 25:19, 25:23. Поразом Србији су умањене шансе за пласман на завршни турнир Светске лиге. Наредни противник наше екипе у Калињин граду је домаћа селекција Русије. Меч се игра у суботу од 18.10 часова, директан пренос је на нашем Другом програму.

Кубанци више желели победу и стигли до циља. Наш одбојкаши одлично ушли у меч, добили први сет. Средином другог периода долази до пада у игри . Ништа није полазило за руком нашим играчима, све више су грешили. Кубанци то користе и лаганим темпом добијају два сета. У четвртом сету наши покушали да се врате, добро су парирали, али Кубанци успевају да стигну до победе.

Изједначена игра у првом сету. Одлична одбрана наше селекције донела је сигурност у игри што је резултирало мањим бројем грешака. Наши одбојкаши успевали су да буду корак испред противника. Минимална предност све до финиша сета, када успевају да стекну предност од 4 поена 22:18. До краја сета "орлови" успевају да одрже ову предност и стигну до 25:20 у првом сету.

У наставку наши одбојкаши настављају са добром игром све до средине другог сета и вођства Србије од 13:12. У том тренутку долази до необјашњивог пада у игри наше селекције. Кубанци праве серију од 13:3 и добијају други сет са 25:16.

Противник боље улази у трећи сет. На првом техничком тајм-ауту воде са 8:5. Потом долазе и до 12:8. Тајм-аут наше селекције успео колико толико смири наше играче и предност противника је смањена на поен разлике 13:12. Кубанци поново успевају да дођу до три разлике. Потом повећавају предност и решавају сет у своју корист резултатом 25:19.

Наши су боље почели четврти сет, ипак Кубанци успевају да преокрену резултат и поведу са 8:7. Поново наши појачавају и воде са 17:15. Кубанци узвраћају са три везана поена. Противник успева да одржи минимални 21:20. Неколико грешака наше селекције и противник долази до две везане меч лопте, прву не користи. Сервис грешка наших - и 25:23 за Кубанце.

Колаковић: Чудна утакмица са много грешака

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је данас после пораза од Кубе да је утакмица била веома чудна са много гресака на обе стране.

"Била је ово чудна утакмица, са много грешака на обе стране. Мислим да је проблем у томе што смо имали снаге само за први сет, и што смо много грешили из сервиса", рекао је Колаковић после пораза од 3:1 у Калињинграду у првој утакмици трећег викенда Светске лиге.

Колаковић је додао да је намерно у тим ставио играче који прошлог викенда нису наступали, али је оценио да тиме није много помогао тиму.

"Намерно сам у тим ставио оне који нису играли прошлог викенда, али нисам тако много помогао тиму. Морамо да будемо знатно, знатно агресивнији кад играмо против противника као што су Куба или, рецимо, Русија" рекао је Колаковић.

Либеро Србије Никола Росић оценио је да екипа није требало да допусти Кубанцима да се "опусте и постану доминантни".

"Сутра против Русије морамо да пробамо да дођемо до наше игре, да вратимо наш ритам, нашу енергију, нашу еуфорију и то је једини пут којим ми можемо да играмо", казао је он.

Марко Подрашчанин је рекао да није очекивао више од овог меча. "Видела се неуиграност наше репрезентације, пошто петорица чланова тима нису играла прошлог викенда у Доминиканској Републици. Одрадили смо свој циљ, а то су свакако биле квалификације за Олимпијске игре", рекао је Подрашчанин.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво